Priče > Društvo

Važna SARADNJA sa ozbiljnim SVETSKIM AGENCIJAMA: Tanjug potpisao novi sporazum sa italijanskom ANSA

Tanjug i ANSA će razmenjivati informacije i medijski sadržaj, a očekuje se i proširenje saradnje

Izvor: K1info/Tanjug

19/12/2022 > 15:15

podeli vest:

Važna SARADNJA sa ozbiljnim SVETSKIM AGENCIJAMA: Tanjug potpisao novi sporazum sa italijanskom ANSA
Foto: Tanjug


Novinska agencija Tanjug i vodeća italijanska novinska agencija ANSA obnovile su danas ugovor o međuagencijskoj saradnji, a direktorka kompanije "Tačno" Manja Grčić poručila je, posle potpisivanja, da je za Tanjug izuzetno važna saradnja sa ozbiljnim svetskim agencijama.

Ugovor između dve agencije su, u prisustvu ambasadora Italije u Beogradu Luke Gorija, potpisali Manja Grčić, direktorka kompanije "Tačno", koja je preuzela žigove Tanjuga i direktor italijanske agencije Stefano Dealesandri.

- Ovo je jako važan dokument za Tanjug. ANSA je najveća italijanska agencija, ima više od 500 zaposlenih i jako smo srećni što najozbiljnije svetske agencije žele da saradnjuju sa nama - rekla je Grčić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Manja Grčić

Ona je navela da će Tanjug i ANSA razmenjivati informacije i medijski sadržaj, te istakla da je sa direktorom italijanske agencije razgovarala i na koji način može da se proširi saradnja.

- Mislim da je najbitnija razmena znanja i novih tehnologija pošto je za nas jako važno da Tanjug nastavlja da se razvija - istakla je Grčić.

Dealesandri je naveo da mu je veoma drago što su dve agencije obnovile sporazum.

- Veoma nam je drago što obnavljamo sporazum sa agencijom Tanjug i to vidimo kao prvi korak u pravcu povećanja naše saradnje - rekao je Dealesandri.

Foto: K1 Promo

Manja Grčić

Ambasador Italije u Beogradu Luka Gori istakao je da je veoma važna saradnja dve novinske agencije za celokupne odnose dve zemlje.

- Italija i Srbija imaju značajne bilateralne odnose i naš ministar spoljnih poslova je bio u poseti Srbiji pre samo dve nedelje. Mi želimo da pojačamo našu bilateralnu saradnju i u političkom i u ekonomskom smislu - rekao je Gori.

On je najavio da će u narednim nedeljama i mesecima biti puno događaja, poseta i zajedničkih aktivnosti.  

 


 

 

Ostavite komentar