Priče > Društvo

A gde je PAMET? Snimak o kome PRIČA SRBIJA: Zapalili vatromet USRED RESTORANA, u požaru mogli SVI DA STRADAJU

Incident se desio na proslavi 18. rođendana, tinejdžeri skakali i pevali dok se vatra širila prostorijom

Izvor: K1info

26/10/2022 > 14:20

podeli vest:

A gde je PAMET? Snimak o kome PRIČA SRBIJA: Zapalili vatromet USRED RESTORANA, u požaru mogli SVI DA STRADAJU
Foto: Shutterstock


Na jednoj proslavi 18. rođendana koja je nedavno organizovana u Srbiji nepažnja je mogla dovesti do ozbiljne nesreće.

Organizatori proslave su, očigledno ne razmišljajući, zapali vatromet u zatvorenom prostoru. On je eksplodirao, a vatra je zahvatila okolnu dekoraciju od suvog cveća koja je brzo buknula. Masa je počela da vrišti i sklanja se od plamena koji je iz sekunde u sekund bio sve veći.

Svi znaju da je paljenje vatrometa u zatvorenim prostorima veoma opasno, jer se može desiti da vatra bukne i lako se proširi, što može imati i kobne posledice. Zato se postavlja pitanje kako je ovako nešto palo na pamet domaćinu slavlja, ali i zašto vlasnik sale u kojoj je proslava organizovana nije to sprečio. 

 

 

 

Jedan od očevidaca incident je zabeležio telefonom, pa je video veoma brzo završio na društvenim mrežama, a reakcija javnosti nije izostala. Ljudi, mahom nisu mogli da veruju da je nekome palo na pamet da uradi tako nešto.

Ono što svima najviše "upada u oko" je što čak i kada se videlo da plamen neće tako lako ugasiti, deca su aplaudirala dok je vatra gorela na samo nekoliko metara od njih, a muzika je i dalje "treštala".

Foto: Pixabay.com

 

Na društvenim mrežama ljudi su bili podeljeni na one šokirane da je nekome uopšte palo na pamet da vatromet zapali u zatvorenom prostoru i one koji su se zgražavali da su detetu punoletstvo napravili kao da je u pitanju svadbu, sa puno gostiju i tortom na tri sprata.

"Osamnaesti rođendan napravili kao da se udaje, a onda i rokali vatromet u zatvorenom prostoru, jer šta loše može da se desi... Ozbiljno sumnjam da nam je taj prosek inteligencije i 89, kako su objavili", "Ali aplauz na požar usled vatrometa... -89", "Seljana! Divljaštvo! Ej, punoletstvo slaviti ovako?! Koliko košta taj kič? Zašto joj roditelji nisu uplatili makar neko dvodnevno putovanje sa drugaricom, da vidi negde nešto... Bar da se slika pored neke katedrale, to bi umela (valjda)... Aaaa, da, mora da se hvališe proslavom!" - samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a nizali su se i ironični komentari:

"IQ u minusu", "Realno, kako drugačije da dokažeš da si zreo i punoletan nego da ispališ vatromet u zatvorenom".

Milinko Nešović, vlasnik nekoliko velikih sala za proslave u Beogradu, kaže da do sada nikada niko od klijenata nije tražio da zapali vatromet u zatvorenom prostoru.

- Kod nas je čak i napolju zabranjeno paljenje vatrometa. Čak ni topovi sa prskalicama koji su traženi na venčanjima, kod nas nisu dozvoljeni. Postoje razne prskalice, kvalitetne, ali i one kineske, nekvalitetne koje smrde i nisu bezbedne. Bilo šta što može biti opasno, što može da se zapali ili tome slično je apsolutno zabranjeno. Jedino što je dozvoljeno su prskalice na tortama, jer su one bezopasne - kaže on za naš portal.

Naša ekipa pokušala je da stupi u kontakt i sa jednim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz Beograda, kako bi od nekog stručnog lica dobili odgovor na pitanje koliko je opasno paliti vatromet u zatvorenom prostoru i upozorili ljude da to ne rade.

Međutim, za razgovor nam je bila potrebna dozvola MUP-a, koju - nismo dobili!

Na naše pitanje zbog čega je to tako, u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a nam je rečeno da oni ne dobijaju objašnjenje zbog čega nam je uskraćena dozvola za razgovor sa stručnim licem, pa samim tim isto ne mogu ni nama da kažu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar