Priče > Društvo

A šta radi INSPEKCIJA? Kamion istovario ŠUT i ĐUBRE na obalu Dunava USRED BEOGRADA, građani traže: DRŽAVO, REAGUJ!

Snimak na kom se vidi kako vozač kamiona istovaruje đubre na obali veoma brzo je zavšio na društvenim mrežama i postao viralan

Autor: Katarina Milanović

24/10/2022 > 18:29

podeli vest:

A šta radi INSPEKCIJA? Kamion istovario ŠUT i ĐUBRE na obalu Dunava USRED BEOGRADA, građani traže: DRŽAVO, REAGUJ!
Foto: Instagram/HAILZ_Srbija/printscreen


U beogradskom naselju Višnjica juče je pun kamion đubreta istovaren je na obali Dunava!

Izgleda da je u Srbiji postalo praksa da se šut istovara gde god nađete zgodno mesto, a da ove situacije nisu retke dovoljno govori podatak da je ovo već drugi put za svega 10 dana da đubre završi u ili nedaleko od korita naše najveće reke. 

Građani ogorčeni zbog uništavanja prirode odmah su uzeli telefon i snimili kako vozač kamiona istovaruje đubre na obali.

Snimak je veoma brzo zavšio na društvenim mrežama i postao viralan. Objavljen je na Instagram stranici Hailz Srbija, a kako oni tvrde, u pitanju je toksični otpad koji istovarili na svega 50 metara od reke, zbog čega su pozvali državu da odreaguje.

- Toksični otpad, kojim se nasipa obala u Višnjici, ispira se kišama i završava u Dunavu. Da li je ovo dozvoljeno? - napisali su oni u objavi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAILZ SRBIJA (@hailz_srbija)

 

Ova objava veoma brzo se proširila i na ostale društvene mreže, a komentari su se ređali: "A gde su Beli",, "A moju generaciju učili kako je strašno baciti papirić od žvake na ulicu", "Užas", "Nedeljom beše ne radi inspekcija" i slično.

Podsetimo, nedavno je negde između Starih i Novih Banovaca kamion pun šuta i đubreta vozač, očigledno misleći da ga niko ne gleda, bez pardona istovario u Dunav.

Međutim, video je završio na društvenim mrežama, a domaći stručnjaci tada su istakli da su ovakve stvari nedopustive, jer ne samo da zagađaju životnu sredinu, već mogu dovesti i do mnogo ozbiljnijih problema poput poplava.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar