Priče > Društvo

Dva ZLATA, SREBRO i dve BRONZE : Naši učenici "RAZBILI" na Svetskom iz engleskog

Desetoro učenika iz Srbije je uzelo pet medalja, što je najveći uspeh koji je jedna zemlja ostvarila

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2022 > 12:04

podeli vest:

Dva ZLATA, SREBRO i dve BRONZE : Naši učenici "RAZBILI" na Svetskom iz engleskog
Foto: Pexels.com


Na Svetskom takmičenje iz engleskog jezika, čije je finale tradicionalno održano u Rimu, našlo se desetoro učenika iz Srbije koji su osvojili pet medalja, što je najveći broj medalja koji je jedna zemlja osvojila.

- Takmičenje u znanju engleskog jezika u organizaciji GLOBAL HIPPO ASSOCIATION održava se već 10 godina. Takmičenje ima četiri kruga. Učestvovalo je više od 67.000 dece iz 60 zemalja, kruna takmičenja je svetsko finale - rekla je za Tanjug Ana Dimitrijević, profesorka Devete gimnazije u Beogradu i mentorka.

- Svetsko finale održano je u Rimu 29. i 30. septembra, a ušlo je desetoro dece iz Srbije. Deca iz Srbije su osvojila pet medalja - dva zlata, jedno srebro i dve bronze, što je najveći broj medalja koji je jedna zemlja osvojila na ovom takmičenju - rekla je Dimitrijević.

- Svi učesnici finala dobijaju međunarodno priznate Gatehouse sertifikate za svoj nivo, a osvajači zlatnih medalja od Univerziteta u Mizuriju dobijaju program dvojne diplome američke srednje škole vredan 500 dolara, a najbolji među njima kompletan program vredan 3.000 dolara - rekla je za Tanjug Vesna Obradović, profesorka OŠ "Duško Radović" i mentorka.

- Ministarstvo je obavešteno o svemu ovome, ali je njihov odgovor i ovog puta izostao. Organizatori pokrivaju troškove hrane i smeštaja, što je velika stvar. Sve se dosta zasniva na ličnom entuzijazmu dece, nastavnika, roditelja i pojedinih škola i direktora - rekla je Ana Dimitrijević.

Učenica OŠ "Duško Radović" Iskra Malinić, kaže da se prijavila sama, jer zna koliko je važan engleski jezik i zato što svi njeni ukućani pričaju engleski.

- Nisam imala nijedan privatni čas, sve što sam naučila - naučila sam iz škole i iz života - rekla je ona za Tanjug.

- Osvojila sam drugo mesto na takmičenju, međutim to su jako male razlike između mesta i samo jedan i po poen me delio od prvog mesta - rekla je Iskra Malinić.

Ognjen Zindović, učenik Devete gimnazije u Beogradu, koji je osvojio bronzanu medalju, navodi da se ceo život pripremao za ovo.

- Bila su četiri kruga, ali su mene direktno iz drugog kruga prebacili u svetsko finale, jer sam đak koji je odmah ostvario dovoljan broj poena, a neverovatno je dostignuća samo ući u finale - rekao je Ognjen za Tanjug.

 

 

.

 

Ostavite komentar