Priče > Društvo

Šta DETETU treba da RASTE do NEBA

Prva nedelja oktobra je tradicionalno rezervisana za manifestaciju Dečija nedelja koja se svake godine održava u ime naših mališana

Autor: K1info

04/10/2022 > 15:20

podeli vest:

Šta DETETU treba da RASTE do NEBA
Foto: Pexels.com


Najlepša nedelja u godini je Dečija nedelja, a ove godine je organizovana pod sloganom "Šta detetu treba da raste do neba".

Dečja nedelja ima za cilj ujedinjenja svih relevantnih društvenih aktera radi kontinuiranog poboljšanja položaja deteta u Srbiji.

Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečijih prava prema međunarodnim i domaćim pozitivnim propisima, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, uključujući alternativne oblike, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju.

Svake godine ova manifestacija se oboležava širom Srbije, a tim povodom su osmišljene i organizovane različite zabavne i edukativne radionice kao i programi posvećeni našim najmlađim i najvrednijim članovima zajednice.   

Ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a prepoznaju je i obeležavaju sve relevantne institucije obrazovanja i kulture, socijalne i zdravstvene zaštite širom naše zemlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar