Priče > Društvo

Protest zbog INTERVJUA sa silovateljem - incidenti ispred redakcije Informera

Dragana J. Vučićević tvrdi da ga je pesnicom u glavu udarila aktivistkinja, a ona kaže da ga je polila vodom

Izvor: K1info/Tanjug

28/09/2022 > 15:55

podeli vest:

Protest zbog INTERVJUA sa silovateljem -  incidenti ispred redakcije Informera
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ispred redakcije dnevnog lista Informer u Beogradu danas je organizovan protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem, što je ocenjeno kao uvreda za žrtve i doprinosi relativizaciji takvih zločina, preneli su beogradski mediji.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević tvrdi da ga je tom prilikom jedna od aktivistkinja udarila pesnicom u glavu, prenosi Informer.

Prema navodima Nova.rs, ta aktivistkinja je rekla da je Vučićevića polila čašom vode i pokušala da ga šutne, ali da ga nije ni dotakla.

Demonstranti su bacili nekoliko jaja na ulazna vrata zgrade u kojoj se nalazi redakcija Informera, prenosi N1.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne! Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje… - priča Vučićević.

On kaže da se ovaj napad desio ispod sigurnosne kamere koja je snimila ceo događaj.

Nakon što je izbegao sukob na Terazijama, glavni urednik Informera je nastavio ka redakciji kroz Nušićevu i Čumićevu ulicu, ali i tu su ga sačekali aktivisti.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Urednik Informera kaže da je napade prijavio policiji, i da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podneti prijave protiv napadača.

Ispred zgrade Informera okupljeni su uzvikivali: „Sram vas bilo“ i „Bando medijska“.  Nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „Na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava“.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Protestu su pored aktivista prisustvovali i članovi Pokreta slobodnih građana i Ne davimo Beograd.

Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene devojke i žene besne i da su mediji po ko zna koji put izneverili žene.

- Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni saučesnici i vrše nasilje nad ženama - rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mesto u medijima.

 

Ona je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da neko opisuje čin nasilja u medijima.

Okupljeni na protestu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsetili da je Informer ranije relativizovao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje verodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informisanja se za sada nije oglasilo povodom intervjua objavljenom u Informeru.

 

 

Ostavite komentar