Vesti > Hronika

OPREZ, ovako izgleda serijski SILOVATELJ: Opasni kriminalac posle 15 godina NA SLOBODI

Prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao

Izvor: K1info

Autor: Telegraf/Blic

23/09/2022 > 11:00

podeli vest:

OPREZ, ovako izgleda serijski SILOVATELJ: Opasni kriminalac posle 15 godina NA SLOBODI
Foto: Društvene mreže


Igor M. (44), serijski silovatelj i razbojnik, izašao je iz zatvora "Nova skela" nakon odsluženih 15 godina robije. On je 2008. godine osuđen zbog silovanja, pokušaja silovanja i šest krađa na Dorćolu, Starom gradu, Vračaru, Karaburmi, Mirijevu i Zvezdari. 

Sada je isplivala fotografija kako opasni silovatelj izgleda danas.

Ipak, na osnovu nove fotografije koja je sada isplivala, Igor danas izgleda drugačije: nema bradu, kosa mu je znatno kraća i mršaviji je. "Blicu" je nezvanično potvrđeno da je u pitanju autentična fotografija koja kruži društvenim mrežama.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obavestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova da će 20. septembra nakon 15  godina na slobodu pustiti ozbiljnog kriminalca.

Nezvanično, on nije pravio probleme iza rešetaka, ali isto tako je poznato da ga zatvor nije sprečavao da nakon kazne ponovo siluje devojke.

Reč je o muškarcu koji je od 14. godine više na robiji nego slobodi. Ukoliko bi sad ponovio krivično delo silovanje, bio bi osuđen na doživotni zatvor bez uslovnog otpusta. 

Podsećanja radi, prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Foto: Freepik.com

 

Nije prošlo ni mesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio osam razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, iz Zabele izašao je posle 5 i po godina, ali se njegov pohod nastavio po izlasku iz zatvora. U septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butiku je silovao radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen je 20. septembra oko 19.30 časova na Adi Huji. 

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim rečima, pitao ju je da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao. Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

Nikada nije priznao krivična dela silovanja. Pravdao se da je bio pod dejstvom opijata i alkohola. 

 

 

Ostavite komentar