Priče > Društvo

Sutra je DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA: Deca iz "Ribnikara" će doći ispred škole da nas podsete na tragični 3. maj

Đaci Ribnikara će se tim povodom okupiti ispred ulaza u ulici Kralja Milutina 10 gde se 3. maja prošle godine dogodio masakr

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

28/02/2024 > 20:02

podeli vest:

Sutra je DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA: Deca iz "Ribnikara" će doći ispred škole da nas podsete na tragični 3. maj
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Sutra je dan borbe protiv vršnjackog nasilja, najavila je glumica Milena Vasić na svom Instagram profilu.

Podsetimo se, nakon što je pronađen nož kod učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", roditelji i učenici okupili su se ispred ulaza škole u Ulici kralja Milutina kako bi održali svojevrsni javni čas.

"Neki đaci Ribnikara će se tim povodom okupiti ispred ulaza u Kralja Milutina 10 gde se trećeg maja pršole godine dogodio nastrašniji oblik vršnjačkog nasilja u istoriji ove zemlje u kom je devetoro njihovih drugara ubijeno. Skup je zakazan kao i svake srede u 8.40 časova, simbolično u vreme kada se masakr i desio" napisala je glumica Vasić. 

Ovom prilikom za RTS Veran Matić je izajvio da se to desilo drugi put za mesec dana da je kod istog učenika pronađen nož, drugi put je bilo reakcije. Roditelji nisu zadovoljni jer nisu dobili pisano obećanje da će učenik kod koga je pronađen nož, pratiti nastavu onlajn. 

Potrebna urgentna reakcija

Matić je podsetio da je pre nekoliko meseci dečak, mlađi od 14 godina, izbo nožem i ubio svog drugara sa 37 uboda. Prema njegovim rečima, nož se sve češće koristi, ubijen je mladić nožem prošle nedelje, a to su sve upozorenja na koja hitno mora da se reaguje.

- To su upozorenja koja u svakoj školi moraju urgentno biti rešavana kako ne bi dolazili u situaciju da se produžava trauma kod đaka - ističe Matić.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika prošle sedmice našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

 

Ostavite komentar