Priče > Društvo

Novopazarci i dalje tragaju za VUKOM KOJI SLOBODNO ŠETA! Iz Zoo vrta poslali ZASTRAŠUJUĆU poruku građanima

Zoolog je objasnio da je vuk verovatno gladan, i da može biti vrlo opasno ukoliko dođe u susret sa čovekom

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

15/01/2024 > 23:30

podeli vest:

Novopazarci i dalje tragaju za VUKOM KOJI SLOBODNO ŠETA! Iz Zoo vrta poslali ZASTRAŠUJUĆU poruku građanima
Foto: Instagram/stop_bahatom_parkiranju_np


Sa nadzornih kamera jedne lokalne prodavnice u Novom Pazaru snimljen je vuk kako slobodno šeta. Ovaj snimak nastao je u naselju Šutenovac, koje se nalazi nedaleko od centra grada. Snimci su se brzo raširili društvenim mrežama, a ovaj prizor je zabrinuo građane.

Građani su u strahu, jer od tog momenta niko ne zna gde se vuk trenutno nalazi. Zoolog je otkrio zašto se vuk uopšte spustio u grad.

- To je jedna uobičajena pojava jer u toku zimskih meseci inače divlje životinje često u potrazi za hranom silaze u naseljena mesta. Ja sam video pre tri dana na kamerama jednog objekta gde su građani slali prijave da se pojavio vuk. Pogledali smo snimke i videli smo da to zaista jeste vuk koji je sišao sa obližnje planine, konkretno sa planine Rogozna u blizini naselja Šutenovac - rekao je zoolog.

Po njegovoj proceni radi se o životinji koja je zalutala, a kao jedan od glavnih razloga silaska životinja u naseljena mesta naveo je loše upravljanje otpadom.

- Vukovi su inteligentne životinje i žive u čoporima. Ja konkretno mislim da je to vuk koji je zalutao u potrazi za hranom jer inače divlje životinje silaze u naseljena mesta zbog lošeg upravljanja otpadom. Jer građani, verovatno u obližnim šumama, oni koji se bave stočarstvom bacaju različite otpatke od hrane, mesa i tako dalje, a vukovi su životinje koje imaju jako oštar miris.

Građanima je ukoliko im se dogodi da imaju bliski susret sa vukom preporučio da ukoliko dođu u neki bliži susret, treba da izbegavaju kontakt sa divljom životinjom jer oni kada su gladni mogu biti vrlo opasni za čoveka.

Ostavite komentar