Priče > Društvo

PIO FOND UPUTIO VAŽAN POZIV PENZIONERIMA: Spremna je i aplikacija PENZIONERSKA KARTICA

Korisnici iz bilo kog dela Srbije mogu, jednostavnom pretragom da vide pregled svih davalaca pogodnosti u svom okruženju

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

20/12/2023 > 16:24

podeli vest:

PIO FOND UPUTIO VAŽAN POZIV PENZIONERIMA: Spremna je i aplikacija PENZIONERSKA KARTICA
Foto: Pexels.com


Korisnici penzionerskih kartica mogu da na svojim mobilnim telefonima preuzmu aplikaciju penzionerska kartica, navode iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). 

Aplikacija je, kako su naveli iz Fonda PIO, besplatna i jednostavna za korišćenje i pretragu i može se preuzeti na android i IOS platformama mobilnih uređaja iz Play Store ili App Store.

Aplikacija sadrži obaveštenja gde se mogu iskoristiti penzionerske kartice, koliki su popusti koje davaoci pogodnosti pružaju korisnicima, kao i na koje robe i usluge se popusti odnose. 

Korisnici iz bilo kog dela Srbije mogu, jednostavnom pretragom da vide pregled svih davalaca pogodnosti u svom okruženju, budući da je omogućena pretraga u bazama po mestu, delatnosti ili po nazivu firme.

Na aplikaciji su postavljene i najvažnije vesti u vezi sa karticama, a penzioneri putem aplikacije mogu da prate stanje svojih bodova.

Bodovi se penzionerima dodeljuju na osnovu svakodnevne potrošnje i bodove vlasnik penzionerske kartice kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti. 

Foto: printscreen Pio fond

 

Za utrošenih 500 dinara, korisniku penzionerske kartice Fond PIO dodeljuje jedan bod.  

Penzioner sa karticom može mesečno ostvariti bodova najviše do visine prosečne penzije u Srbiji.

Fond vodi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima korisnika penzionerskih kartica, bodovi se ne mogu zameniti za novac, ali se mogu sakupljati prenošenjem iz meseca u mesec. 

Popuste kroz prijem bodova obezbeđuju ustanove, javna preduzeća, finansijske institucije, biblioteke, muzeji, pozorišta, banje, banke, sportski centri i slično, a u aplikaciji su davaoci pogodnosti kroz prijem bodova obeleženi ispisanim brojem bodova u krugu na gornjoj desnoj strani, pored naziva pravnog lica.

Korisnicima je omogućena jednostavna i višestruka pretraga u ponuđenim bazama, po mestu, delatnosti ili nazivu firme.
 

Ostavite komentar