Priče > Društvo

Ova DECA su PONOS SRBIJE! Nagrađeno 112 OSNOVACA za IZVANREDNE rezultate POSTIGNUTIM na TAKMIČENJIMA

Vaše znanje ima moć da menja i sadašnjost i budućnost, poručila je Begović učenicima

Izvor: K1info/Tanjug

13/12/2023 > 15:46

podeli vest:

Ova DECA su PONOS SRBIJE! Nagrađeno 112 OSNOVACA za IZVANREDNE rezultate POSTIGNUTIM na TAKMIČENJIMA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Ponos Srbije!

U Beogradu je danas 112 učenika i učenica osnovnih škola u Srbiji dobilo nagrade i priznanja za postignute izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Učenicima su nagrade uručili ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić.

Begović je čestitala učenicima na izvanrednim uspesima koje su ostvarili na takmičenjima navodeći da je ponosna na njihov trud i hrabrost, kao i način na koji koriste svoje talente.

- Stojim među budućim naučnicima, preduzetnicima i liderima. Naša budućnost je u vašim rukama, presrećna sam kad vidim ovako pametne glave i ovakvu budućnost naše zemlje - rekla je ona.

Dodala je da je premijerka Srbije Ana Brnabić pokrenula inicijativu da Vlada Srbije po prvi put nagrađuje i decu koja su postigla rezultate tokom pohađanja osnovne škole, jer se i tu rađaju velike i važne ideje.

Begović je navela da je po prvi put u Srbiji napravljena platforma koja obuhvata uspehe učenika osnovnih škola u raznim nastavnim predmetima.

- Vaše znanje ima moć da menja i sadašnjost i budućnost - poručila je Begović učenicima.

Jovanović je podsetio da su u prethodnih šest godina u sistem obrazovanja, kao jedan od projekata digitalizacije Vlade Srbije, uvedeni novi predmeti, poput digitalnog sveta, informatike i računarstva, osnova veštačke inteligencije, a uveden je i elektronski dnevnik i obezbeđeni digitalni nastavni sadržaji.

- To su sve značajne stvari zbog kojih danas svi đaci u Srbiji imaju iste ako ne i bolje prilike da uče i istražuju, koriste društvene mreže i sadržaje kao i njihovi vršnjaci širom sveta - rekao je Jovanović.

Jovanović je poručio učenicima da su svi ponosni na njih i da će država biti tu da ih podrži u svim njihovim uspesima i poduhvatima.

Pašić je predstavio novu platformu na kojoj će moći da se prate uspesi dece u osnovnim školama a na kojoj su formirana tri odeljenja - zlatno, srebrno i bronzano u skladu sa ostvarenim rezultatima na takmičenjima.
 

Ostavite komentar