Priče > Društvo

Da li će, konačno, biti SNEGA ZA PRAZNIKE? Evo kakvo nas VREME očekuje za NOVU GODINU

Poslednja dva dana ove godine doći će do naoblačenja i zahlađenja sa kišom i snegom i stvaranja snežnog pokrivača

Izvor: K1info/novosti.rs

07/12/2023 > 10:08

podeli vest:

Da li će, konačno, biti SNEGA ZA PRAZNIKE? Evo kakvo nas VREME očekuje za NOVU GODINU
Foto: ATA Images


Nakon rekordno visokih temperatura početkom decembra, meteorolozi RHMZ-a do kraja godine najavljuju hladnu i vlažnu zimu.

Svi se nadaju snegu, pogotovo za praznike, a meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je već poznato kakvo se vreme može očekivati u novogodišnjoj noći, kao i prvih dana sledeće godine.

Posle svakodnevnih promena i naglih skokova temperature, konačno je zahladnelo, pa kao što je i normalno za ovo doba godine, u prestonici je juče padao sneg, što je drugi put ove godine.

Meteorolozi najavljuju da ćemo u ovom decembru imati mešavinu mraza, kiše i snega, a prema rečima Nedeljka Todorovića čeka nas i zahlađenje narednih dana.

Todorović ističe da nas od 16. do 20. decembra očekuje zahlađenje s kišom i snegom, stvaranje snežnog pokrivača u planinama, a ponegde i u nižim predelima. Ujutru će biti mraza, dok će u toku dana maksimalna temperatura biti od 2 do 5 stepeni.

- Od 20. do 26. decembra biće malo toplije, ali prohladno, pretežno oblačno, kratkotrajna kiša, na planinama slab sneg. Najviša temperatura od 5 do 9 stepeni. Od 27. do 29. decembra otopljenje, vetrovito, umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 12 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini do 5 stepeni - kaže Todorović.

Vreme za praznike

Poslednja dva dana ove godine, 30. i 31. decembra, doći će do naoblačenja i zahlađenja sa kišom i snegom, stvaranja snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura biće od 2 do 5 stepeni. Prvog i drugog dana Nove godine, 1.i 2. januara, hladno i suvo.

Ostavite komentar