Priče > Društvo

Nišlijki pokušali da OBIJU STAN, pa od UPRAVNIKA tražila SNIMAK KAMERA iz lifta: NIJE OČEKIVALA ono što se POTOM DESILO

Njena prijateljica je potražila pomoć na društvenim mrežama, a mnogi su je savetovali da ga prijavi policiji

Izvor: K1info/mondo.rs

28/10/2023 > 10:29

podeli vest:

Nišlijki pokušali da OBIJU STAN, pa od UPRAVNIKA tražila SNIMAK KAMERA iz lifta: NIJE OČEKIVALA ono što se POTOM DESILO
Foto: Unsplash.com


Danas je tehnologija toliko napredovala da bi trebalo olakša građanima u nevolji, međutim tu je i onaj ljudski faktor koji uvek razočara.

Provalnici su pokušali jednoj ženi da obiju stan, ona je snimak sa nadzorne kamere tražila od upravnika, ali joj je on za to tražio novac. Na društvenim mrežama, tačnije u grupi "Besplatna pravna pomoć - Pravni centar Niš" požalila se jedna Bilja, čija prijateljica ima problem.

- Da li upravnik kućnog saveta ima pravo da traži novac da bi pokazao snimak iz lifta zgrade? Prijateljici je neko pokušao da provali u stan i pobegao je u lift. Upravnica traži 2.500 dinara - navodi se u Biljinoj objavi.

Mnogi korisnici su je savetovali da prijavi upravnika zbog prikrivanja dokaza.

- Nije on vlasnik kamera i policija ima pravo da uzme snimak, jer ona treba da da dozvolu za te kamere, a ako nema dozvolu, možete njega da prijavite - jedan je od komentara.

Savetovali su je i da podnese zahtev za preispitivanja rada upravnika.

- Ako se radi o profesionalnom upravniku podnesite podnesak Privrednoj komori Srbije sa zahtevom da se smeni i sankcioniše. Naravno prijateljica treba da se obrati i policiji - jedan je od komentara.

Ostavite komentar