Priče > Društvo

ZEMLJA IZ SNOVA nudi da se preselite na neko do njenih OSTRVA i ZARAĐUJETE 80.000 evra, ali... POSTOJI jedna CAKA

Svi zainteresovvani će moći da se prijave do 1. jula

Izvor: K1info/b92.net

17/06/2023 > 16:00 >> 16:24

podeli vest:

ZEMLJA IZ SNOVA nudi da se preselite na neko do njenih OSTRVA i ZARAĐUJETE 80.000 evra, ali... POSTOJI jedna CAKA
Foto: Unsplash.com


Ako volite irsku muziku, ples, pivo ovo je možda prava prilika za vas. Irska offshore zajednica u cilju oživljavanja ruralnih i napuštenih krajeva nudi velikodušne novčane naknade. Pa, ako ste maštali o tome da živite u ovoj prekrasnoj zemlji, koja je poznata po svojoj bogatoj kulturi, istoriji, pejzažima, piscima, zamkovima, onda vam ovo može promeniti život iz korena.

Irska je pokrenula program u kom će isplaćivati izdašne novčane podsticaje ljudima koji odluče da se presele u neku od nacionalnih offshore zajednica. Inicijativa je deo politike Our Living Islands, kojom irska vlada želi da poveća broj stanovnika na irskim ostrvima.

Cilj ove kampanje je da se obezbedi da održive i udaljene zajednice mogu da nastave da žive i napreduju. Zvuči odlično, ali postoji jedna caka, odnosno par uslova za preseljenje.

Program Our Living Islands pomaže zajednicama na 30 ostrva koji nisu povezani sa kopnom mostovima. U okviru projekta, Irska će vlada isplatiti više od 80.000 evra novim stanovnicima offshore zajednica.

Republika Irska

Republika Irska је suverena država koja pokriva približno pet šestina ostrva Irske na obali severozapadne Evrope. Glavni grad je Dublin, koji je kulturno i političko središte zemlje.

Dublin je poznat po svojim starim građevinama, kao što je Dublin Castle, Trinity College s poznatom Bibliotekom starom 400 godina i katedralom sv. Patricka.

Takođe je poznat po pivarama, uključujući Guinness, festivalima poput St. Patrick's Day, koji se slavi širom svieta.

Međutim, to ne znači preseljenje u udobnu kućicu na ostrvu. Dobijeni novac će morati da se upotrebi kako bi se obnovile napuštene i oronule kuće. Potencijalni stanovnici moraju da kupe nekretninu na jednom od ostrva, kuća mora biti izgrađena pre 1993. godine i mora biti napuštena najmanje dve godine.

Postoje i pravila u vezi s korištenjem gotovine koja je odobrena. Novac se može koristiti za građevinske radove poput postavljanja izolacije, strukturalnih poboljšanja i preuređenja.

Foto: Unsplash.com

 

Ukoliko vam to odgovara, prijave će moći da se pošalju najkasnije do 1. jula. Lokalne vlasti na ostrvima malo se razlikuju u svojim politikama prihvatanja stranaca, pa ako vas zanima saznajte više na internet stranici Our Living Islands.

Postoje brojni slični primeri širom Evrope. Jedan od njih je zabeležen u Italiji. U jugozapadnoj italijanskoj regiji Kalabriji vlasti su odlučile da ponude do 28.000 evra svim zainteresovanim ljudima da se presele i započnu svoj život tamo. Ta akcija važi za sva sela u kojima ima manje od 2.000 stanovnika, kako bi se preokrenuo dugogodišnji trend depopulacije.

 

Ostavite komentar