Priče > Društvo

Kako da dobijete ODŠTETU ako VETAR obori DRVO na vaš AUTOMOBIL

Poslednjih nekoliko dana vetar je napravio probleme u Beogradu

Izvor: K1info/kurir.rs

14/05/2023 > 09:11

podeli vest:

Kako da dobijete ODŠTETU ako VETAR obori DRVO na vaš AUTOMOBIL
Foto: Tanjug/Hina/Daniel Sponza


Poslednih nekoliko dana u pojedinim delovima Srbije duva jak vetar, može se reći skoro pa olujni. Velike probleme izazvali su jaki vetra udari u Beogradu oborivši drveće. 

Vetar je oborio veliko staro drvo u dvorištu zgrade u Žorža Klemansoa u Beogradu na Dorćolu. Na svu sreću povređenih nije bilo.

Građani su JKP Zelenilo Beograd prijavili i da se sa površine jednog šoping centra u Beogradu izvalio krak stabla i pao na kolovoz u Mis Irbijevoj ulici na Zvezdari. Drvo iz Banjičke šume obrušilo se na saobraćajnicu i parkirani automobil.

Ekipe Zelenila izašle su na teren i uklonile stabla, a građani čiji su automobili oštećeni mogu da traže odštetu. Evo šta treba da znate o mogućnosti naplate štete.

Ako je vozilo bilo na parkiralištu, odnosno javnoj površini, ukoliko sugrađani vide da im je grana ili pak celo stablo palo na automobil i oštetilo ga, ne treba ništa da pomeraju. Prvo treba da pozovu policiju, koja će da sačini zapisnik i fotografiše mesto nezgode, a zatim da obaveste Zelenilo.

Foto: Tanjug/Hina/Daniel Sponza

 

Ako se šteta dogodi do 15 časova, na teren će odmah izaći operativni tim, ukloniti grane, drvo i napraviće se zapisnik o šteti, koji će potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana - objašnjavaju u Zelenilu.

Ako se oštećenje desi posle 15 sati, potrebno je da se sugrađani jave Centru za informisanje JKP Zelenilo na broj 011/2630-506, gde će dobiti precizna uputstva, kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

Zapisnik o šteti donosi lično oštećeni sugrađanin, predaje ga Komisiji za procenu štete, a posle sa kompletnom dokumentacijom odlazi u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje nadoknađuje štetu.

 

 

 

Ostavite komentar