Priče > Društvo

Jeziva PRETNJA DEČAKU ubici u blizini mesta zločina na Vračaru

Društvenim mrežama se širi fotografija pretnje Kosti K, koji je ubio devet osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a ranio sedmoro

Izvor: K1info

04/05/2023 > 16:30

podeli vest:

Jeziva PRETNJA DEČAKU ubici u blizini mesta zločina na Vračaru
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Na društvenim mrežama kruži jeziva fotografija koja, navodno, prikazuje natpis na pločniku koji je ispisan u blizini Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Pretnja je upućena 13-godišnjem dečaku Kosti. K, koji je izvršio zločin u svojoj školi na Vračaru i hicima iz pištolja usmrtio osmoro učenika, kao i radnika obezbeđenja, a šestoro đaka i nastavnicu teško ranio. 

- Kosta Kecmane, pe*eru! Čekamo te! - piše navodno na stazici u blizini mesta zločina.

Foto: Privatna arhiva

 

Služba Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti apelovala je na medije i nadležne organe, upravo zbog ovakvih slučajeva, da u ovim teškim trenucima za celo društvo poštuju pravo na privatnost i pravo na zaštitu podatka o ličnosti svih lica koji su pogođeni ovim tragičnim događajem.

Takođe, pozvao ih je da preduzmu sve raspoložive mere kako se ovakve tragedije nikada više ne bi ponovile, navodi se u saopštenju Poverenika.

Dečak ubica na psihijatriji

Kosta K. (13), dečak koji je juče ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja i ranio šestoro dece i nastavnicu, nalazi se u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u dr Subotića, rekla je za Tanjug advokatica porodice, Irina Borović.

Prema njenim rečima, sa njim je nakon ponoći razgovor obavio konzilijum lekara, a dalji pregledi nastaviće se u narednim danima. 

Ona je kazala i da je rezultat toksikološkog nalaza negativan je, što je utvrđeno nakon sinoć odrađenog toksikološkog nalaza na VMA, koji je obavljen kako bi se utvrdilo da li je dečak bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kada je počinio ubistva. 

 


 

 

 

Ostavite komentar