Vesti > Politika

VUČEVIĆ OTVORIO KONFERENCIJU "THINK-TANK": Premijer Srbije i ambasador Kine u društvu 50 istraživača

Delegacija iz Narodne Republike Kine predvođena je ključnim nacionalnim Centrom za inovacije i održivi transport

Izvor: K1info

17/05/2024 > 23:44

podeli vest:

VUČEVIĆ OTVORIO KONFERENCIJU "THINK-TANK": Premijer Srbije i ambasador Kine u društvu 50 istraživača
Foto: Instagram Printscreen


Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević porukom mira otvorio je danas Četvrtu konferenciju ”Think-Tank” Instituta za pojas i put, održanu pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Premijer Vučević i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming otkrili su ploču Beogradskog ogranka Centra za inovacije i održivi transport. Predsednik vlade i ambasador Kine preneli su poruku podrške čeličnom prijateljstvu, koja predstavlja temelje zajednice dve zemlje sa zajedničkom budućnošću.

Konferenciji su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministarka privrede Andrijana Mesarović.

 

 

 

Oblasti saradnje u okviru Beogradskog ogranka, na Institutu za pojas i put u Beogradu, uključuju saradnju u istraživanju u oblasti transporta, komunikacija, mobilnosti, infrastrukture, kao i sprovođenje zajedničkih istraživanja o standardima i tehničkim prednostima brzih železnica i Kinesko-evropskog železničkog ekspresa.

Konferenciji je prisustvovalo više od 50 istraživača iz Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, vodeći istraživače iz Republike Srbije i drugih zemalja obuhvaćenih saradnjom u okviru Inicijative Pojas i put, kao i predstavnici kineskih kompanija u Srbiji.

Obuhvaćene su teme geopolitičke dinamike i regionalne saradnje, prve decenije Inicijative pojas i put, posete predsednika Sija Evropi, infrastrukturne povezanosti nacija, kao i održivog zajedničkog razvoja i razmene među ljudima i poslovnih poduhvata.

Delegacija iz Narodne Republike Kine predvođena je ključnim nacionalnim Centrom za inovacije i održivi transport, Pekinškog saobraćajnog univerziteta, jednog od najprestižnijih na svetu.

Ostavite komentar