Vesti > Društvo

Želite na LETOVANJE, možda ste šansu propustili: Šta se PROMENILO od 1. APRILA?

Uz porast cena putovanje preti da postane luksuz, pa bi u budućnosti odmor za brojne građane mogao da bude nedostižan

Izvor: K1info/mondo.rs

02/04/2023 > 19:02

podeli vest:

Želite na LETOVANJE, možda ste šansu propustili: Šta se PROMENILO od 1. APRILA?
Foto: Unsplash.com


Odmor je jedna od najvažnijih stvari koju treba da priuštiti sebi tokom godine. Neophodan je kako biste obnovili energiju i bili u mogućnosti da vrhunski obavljate sve tada tek tokom godine i na privatnom i na poslovnom planu. 

Ali, s obzirom na to kako su cene skaču u poslednje vreme, putovanje može da se pretvori u pravi luksuz.

Putovanje i smeštaj u trajanju od barem sedam dana za prosečnu srpsku porodicu postaju polako misaona imenica, a ne ono je što bi u normalnim uslovima trebalo da se podrazumeva. Uz porast cena putovanje preti da postane luksuz, pa bi u budućnosti letovanje za brojne građane moglo da postane gotovo nedostižno.

Za sve one koji letuju “na mišiće” gledajući da uštede svaki dinar, važno je znati da su cene u zimskom periodu znantno niže zbog čega je najbolje tada planirati letnji odmor.

- Najpovoljniji tzv. first minute aranžmani se uplaćuju od novembra do kraja januara i tada su najveći popusti za naredno leto, kao i najveći izbor mesta i kapaciteta. U slučaju  first minute ponude možete odabrati ono što želite, za razliku od last minute aranžmana gde se nude samo oni kapaciteti koji nisu prodati, pa nema previše izbora - rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić za Mondo.

Foto: Pexels.com

 

On je dodao da su se povoljne ponude mogle naći sve do kraja februara, ali da se situacija menja posle 1. aprila.

- Pravo vreme za uplatu letnjih aranžmana bili su sve do kraja februara, zaključno sa sajmom turizma u Beogradu koji se održava od 23. do 26. februara. Nakon tog roka, smanjuju se popusti do 1. aprila, a posle tog datuma, popusti su neznatni - rekao je Seničić.

 

 

Ostavite komentar