Priče > Društvo

PROFESORKA kojoj su TROJICA UČENIKA IZMAKLA stolicu u školi u Trsteniku PONOVO počela da PREDAJE

Od incidenta je prošlo nesto više od tri meseca

Izvor: K1info/kurir.rs

20/02/2023 > 19:01

podeli vest:

PROFESORKA kojoj su TROJICA UČENIKA IZMAKLA stolicu u školi u Trsteniku PONOVO počela da PREDAJE
Foto: Twitter screenshot


Profesorka Marija Stevanović, je počela ponovo da predaje u školi, posle nešto više od tri meseca provedenih na bolovanju. Razlog njenog odsustva, je već svima dobro poznat, a usledio je pošto su je trojica đaka Tehničke škole u Trsteniku ponizili tako što su joj izmakli stolicu, snimili i video-snimak objavili na društvenim mrežama.

Pošto predaje u dve škole, OŠ Živadin Apostolović i Tehničkoj, prvi i jedini čas u obrazovnoj ustanovi u kojoj se desio skandal imala je u 16 časova.

- Odeljenje u kom mi je po rasporedu taj prvi čas je divno, a i ostala odeljenja su. Decu kojoj sam razredna videću u sredu, i to jedva čekam. Sitnim koracima se, posle više od tri meseca, vraćam da im predajem - rekla je profesorka za Kurir, pre nego što je stigla na čas u Tehničkoj školi.

Ona je predala zahtev za premeštaj iz Tehničke škole u kojem je navela da se "još uvek oseća ugroženo", ali odgovor od Ministarstva prosvete na to nije dobila.

Za sada je sigurno da neće predavati odeljenju u kojem se desio incident, ali će te učenike viđati u školi.

Dvojica od trojice đaka koji su je ponizili vraćeni su posle žalbi na redovnu nastavu zbog proceduralnih grešaka direktora. Treći učenik se sam ispisao dok je trajao vaspitno-disciplinski postupak i odmah automatski izbegao bilo kakvu kaznu.

Protiv trojice i dalje se vodi postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

 

 

 

Ostavite komentar