Priče > Društvo

Otvoren KONKURS za NOVE PRIPADNIKE 63. PADOBRANSKE, 72. BRIGADE i KOBRI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati starosti do 30 godina

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 12:29

podeli vest:

Otvoren KONKURS za NOVE PRIPADNIKE 63. PADOBRANSKE, 72. BRIGADE i KOBRI
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurse za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene Kobre, na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani kandidati starosti do 30 godina.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je javni oglas otvoren je do 31. marta 2023. godine.

Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane izradila je spot za navedeni konkurs.

Oni koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti.

Kandidati koji zadovolje stroge zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza.

Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Kako se ističe u saopštenju, one koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom kao i stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

Budućim pripadnicima 63. padobranske brigade mesto rada biće u Nišu. Oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Kobri raditi u Beogradu.

Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

 

 

 

 

Ostavite komentar