Priče > Društvo

MTS Dvorana: 50.000 evra za BEOGRADSKO PROLEĆE koje je dao RTS - NE POSTOJE

MTS Dvorana ističe da je jedini vlasnik Festivala Beogradsko proleće koji je osnovan još davne 1961. godine

Izvor: K1info/Tanjug

16/02/2023 > 15:30

podeli vest:

MTS Dvorana: 50.000 evra za BEOGRADSKO PROLEĆE koje je dao RTS - NE POSTOJE
Foto: MTS Dvorana promo


 MTS Dvorana saopštila je danas da ne postoji nikakvih 50.000 evra koje je RTS dao za Beogradsko proleće. 

Povodom pisanja portala Pištaljka, ali i drugih medija prethodnih dana, da je RTS dao MTS Dvorani 50.000 evra za festival Beogradsko proleće, MTS Dvorana saopštava da je to bio jedan uobičajeni poslovni odnos sa RTS-om, sličan mnogima koje su do sada realizovali prilikom snimanja ili prenosa bilo kojeg koncerta ili neke druge manifestacije.

MTS Dvorana ističe da je jedini vlasnik Festivala Beogradsko proleće koji je osnovan još davne 1961. godine, a prošle godine je ponovo oživljen uz pomoć i podršku RTS-a.

Oni naglašavaju da se radi o važnoj manifestaciji za Grad Beograd i Republiku koje je tokom svog postojanja od 1961. godine profilisala mnoge muzičare i interpretatore i se ovakvim netačnim iznošenjem tvrdnji nanosi velika šteta samom Festivalu, Dvorani doma sindikata, ali i samom RTS-u.

"Bio je to jedan poslovni odnos u kojem je RTS sa svoje strane ustupio Revijski orkestar i reklamni prostor u iznosu od milion dinara, a za isto dobio ekskluzivno pravo radio i televizijskog prenosa Festivala, ekskluzivno pravo emitovanja na neograničeni vremenski period, kao i pravo komercijalizacije snimaka Festivala u smislu izdavanja CD i DVD i postavljanja na internet", navodi MTS Dvorana.

Foto: ATA Images

 

Dodaju da su oni, sa svoje strane, dali Dvoranu, izvršila selekciju pesama, obezbedili autorska i interpretatorska prava i izneli kompletnu organizaciju Festivala.

Takođe, Dvorana doma sindikata - mts Dvorana ističe da već dugi niz godina imaju dobru saradnju sa RTS-om i da žele da tako i ostane, kao i da bi baš zbog toga želeli da ostanu izvan unutrašnjih sukoba u RTS-u, kojima smo svi svedoci.

Sajt Pištaljka objavio je da je direktor RTS Dragan Bujošević, na kritike Upravnog odbora o sukobu interesa zaposlenih RTS-a koji su angažovani u emisijama privatnih produkcija, odgovorio da je RTS dao novac i za festival čiji je umetnički direktor predsednik UO RTS Branislav Klanšček.

- Zanima me šta bi predsednik UO i ja odgovorili kada bi nas neko upitao da li je sukob interesa što je RTS potrošio oko 50.000 evra za Beogradsko proleće, čiji je umetnički direktor predsednik UO - rekao je Bujošević.

Bujošević u svom odgovoru na izveštaj UO navodi i da je Klanšček tražio da se od firme "MCF Megakom film” Igora Stankovića otkupe filmovi u vrednosti najpre milion evra, a kasnije 850.000 evra, ali da Bujošević ni na niži iznos nije pristao.

Igor Stanković je i direktor MTS dvorane u kojoj je održano "Beogradsko proleće".

 

 

 

Ostavite komentar