Vesti > Hronika

Suzbijanje KORUPCIJE: Više javno TUŽILAŠTVO proverava KRIVIČNU PRIJAVU protiv DIREKTORA RTS i ostalih

Po prijemu krivične prijave Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je odmah dalo nalog policiji da prikupi podatke i proveri navode

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: K1info

14/02/2023 > 16:46

podeli vest:

Suzbijanje KORUPCIJE: Više javno TUŽILAŠTVO proverava KRIVIČNU PRIJAVU protiv DIREKTORA RTS i ostalih
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Krivična prijava predsednika Upravnog odbora RTS Branislava Klanščeka protiv direktora RTS i ostalih, je 13. februara podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu koje ju je danas, ustupilo na nadležnost Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Po prijemu krivične prijave Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je odmah danas dalo nalog policiji da prikupi potrebne podatke kako bi se proverili navodi krivične prijave, a koji se, kako tužilastvo navodi, delimično poklapaju sa pisanjem portala "Pištaljka".

Klanšček je poslednjih dana izneo tvrdnje o propustima u poslovanju Javnog servisa i finansiranju određenih emisija, a "Pištaljka" je objavila saznanja da se zaključci istraživanja o trošenju novca javnog servisa sa sednice Upravnog odbora iz juna prošle godine kriju, i da je ta sednica najvećim delom bila posvećena problemu angažovanja privatnih produkcijskih firmi.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar

Ja

Ima tužilastvo da se malo očisti od korumpiranih sudija i sl. Ovakve pljačke kao u rts, su na svim tv sa tkz nacion frekvencijom, pa neka sve i provere. Građanima da se obustavi preko elektro računa, plaćanje taksi za rts... tkz državnu tv.... i još unazad od kada je obećano ukikadnje a obećao je predsednik, e sve te pare lepo, ponaosob po pretplatniku da budu prebačene na račun elektrodistibutera...

18.02.2023 14:19