Priče > Društvo

PA, KAKO? MAGIJOM? Popeli se NA VRH PILONA Mosta na Adi da PRAVE SELFI, a vrata za održavanje BILA ZAKLJUČANA?!

Za održavanje mosta zaduženi su Sekretarijat za saobraćaj, JP Putevi Beograda i JKP Beograd put

Izvor: K1info

13/01/2023 > 10:14

podeli vest:

PA, KAKO? MAGIJOM? Popeli se NA VRH PILONA Mosta na Adi da PRAVE SELFI,  a vrata za održavanje BILA ZAKLJUČANA?!
Foto: YouTube screenshot


Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem dvojica mladića sede na pilonu Mosta na Adi, usijao je Srbiju.

Ono što je na prvi pogled podiglo buru među građanima je pitanje ko im je dopustio da se popenju na 200 metara visine, ugroze svoj život, pošalju STRAŠNO POGREŠNU poruku vršnjacima i ko je ODGOVORAN za ovaj propust koji je lako mogao da se završi fatalno.

Međutim, strah je dodatno ulilo pitanje da li je moguće da je tako lako "provaliti" u ovaj i druge slične objekte.

Ekipa K1info.rs pitala je nadležne ko obezbeđuje ovaj most i kako je uopšte došlo do toga da dvojica mladića stignu skroz do vrha, a da ih niko u tome nije zaustavio.

U JP Putevi Beograda kažu da su vrata na mostu, koja vode do pilona, bila zaključana.

- Napominjemo da su projektom definisana i izvedena vrata na ulazu u mostu bila uredno obezbeđena i zaključana, odnosno da je ulazak izveden neovlašćeno i nasilno od strane neovlašćenih lica - rekli su oni.

 

Na pitanje ko održava Most na Adi, oni odgovaraju:

- Most na Adi je dobio upotrebnu dozvolu dana 9. decembra 2019. godine i kao takav je predat na održavanje Sekretarijatu za saobraćaj, JP Putevi Beograda i JKP Beograd put 21.maja 2020. godine. U postupku izdavanja upotrebne dozvole proverene su sve zakonske procedure koje su se trebale ispuniti prilikom izdavanja istih - kažu oni i dodaju:

- JP Putevi Beograda je obilascima u cilju organizovanja poslova na redovnom održavanju uočilo potrebu zaštite (naročito zbog ranijih učestalih krađa instalacija na sličnim objektima) i planirali nabavku sistema za protivprovalnu zaštitu. Izdali su naloge JKP Beograd put za izradu dopunskih fizičkih prepreka, a u cilju sprečavanja neovlašćenog pristupa objektu. JKP Beograd put shodno nalogu JP Putevi Beograda izvodi radove, a JP Putevi Beograda planiraju završetak predmetne nabavke.

 

Ostavite komentar