Priče > Čuvarkuća

Darko prodao TONU ŠARANA: Riba košta SKORO ISTO kao SVINJETINA i JAGNJETINA, ali potražnja je OGROMNA

Svež šaran košta 750 dinara za kilogram, dok je pržen 2.000 dinara

Izvor: K1info/RINA

13/04/2023 > 14:58

podeli vest:

Darko prodao TONU ŠARANA: Riba košta SKORO ISTO kao SVINJETINA i JAGNJETINA, ali potražnja je OGROMNA
Foto: RINA


Prošle godine, u ovo vreme, u mnogim ribarnicama zavladala je nestašica ribe, međutim, ovog proleća situacija je dosta bolja.

Sutra je veliki praznik kada se obavezno posti, pa su u ribarnicama već danas ogromne gužve. 

- Nikada se nije desilo da cena ribe bude skoro ista kao svinjetina i jagnjetina. Svež šaran je 750 dinara za kilogram dok je pržen 2.000 dinara. Pastrmka je 800 dinara sveža, pržena 1300, oslić svež 530 pržen 1000 dinara. Najviše se traži šaran i to uglavnom pržen i najveću potražnju smo imali za Lazarevu subotu i Blagovesti kada smo prodali oko tonu šarana i 500 kilograma tolstolobika - kaže vlasnik ribarnice Darko Mirković iz Gornjeg Milanovca.

Foto: RINA

 

On dodaje da su porudžbine za Veliki petak već pri kraju, a najveća potražnja je za svežom i prženom ribom, dok nešto slabije ide prodaja ribljih prerađevina kao što su pljeskavice i štapići.

- Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena. Mi za naše kupce uvek izlazimo u susret i po njihovoj želji pripremimo čak dostavljamo i na kućnu adresu. Ja živim u Topoli, tu imam takođe dosta kupaca pa iz Gornjeg Milanovca za njih dopremamo izvesne količine pržene ribe - kaže Mirković.

On dodaje da domaćini nisu imali problem sa nabavkom ribe ni tokom posnih slava, jer je bilo dovoljno ribe za prodaju. 

Inače, vlasnici ove ribarnice često učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i pomažu onima koji nemaju, kako bi za najveće i najradosnije Hrišćanske praznike svi imali na trpezi ukusan i kvalitetan obrok.

 

 

Ostavite komentar