Priče > Biznis

Kristi snimala filmove za Netflix i Hollywood SOLIDNO zarađivala, ali se vratila u bakinu kuću da gaji BUKOVAČE

Kristi kaže da je veliki novac ne usrećuje ako nema dovoljno vremena. Mnogi joj govore da je vreme da se uda, ali ona ima druge planove

Autor: K1info/Večernji list

24/12/2023 > 16:49 >> 18:32

podeli vest:

Kristi snimala filmove za Netflix i Hollywood SOLIDNO zarađivala, ali se vratila u bakinu kuću da gaji BUKOVAČE
Foto: Pexel.com


Duž popularne Ćiro II rute, pešačko-biciklističke staze između Vojskog Do i Karasovića na samom jugu Hrvatske, gde je nekad saobraćala železnica i popularni voz 'Ćiro', brojni će se složiti kako se svašta ima videti. Od prelepog krajolika do životinja i biljaka, pokoja kućica smestila se u planinskom predelu nedaleko od Dubrovnika, a među njima je i ona Kristi Perak.

Da, ime Crysta možda i nije autohtono za tamošnje stanovništvo, ali je zato ova 33-godišnjakinja svakako ''njihova''. Naime, Kristi je delom hrvatskog porekla koja je inostranstvo, u ovom slučaju Kanadu, poslednjih godina odlučila zameniti s Hrvatskom. Ova rođena Kanađanka tako danas živi životom prave lokalke – ima svoj vrt, svakodnevno popriča sa svojom starijom komšinicom i radi na otvaranju svog biznisa. Međutim, njeni dani u Kanadi bili su u potpunosti drugačiji, od ''jutra do sutra'' bila je deo ekipe koja je snimala filmove za Netflix i Hollywood.

- Većinom sam radila na organizaciji, uređivanju ili koordiniranju filmova. Netflix i Hollywood zahtevaju jako puno rada, a ja baš nisam uživala radeći 16 sati dnevno. Plaćen si po danu. Najniža dnevnica u to vreme je možda oko 210 dolara, no to se bazira na 12-satnom radnom danu, a to se često i produži – ispričala je.

Vrlo brzo je shvatila kako to ipak nije ono čime se želi baviti, pa je kao volonterka otišla u Zambiju na šest meseci. Tamo je zapravo preko Kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske dobila stipendiju za kurs hrvatskog jezika koji ju je, posledično, doveo i do Hrvatske 2019. godine.

Želi deci da predaje engleski i ima neki svoj mali biznis

- Kada sam bila mala, moja baka je iz Konavla došla živeti s nama u Kanadu, zbog čega sam i naučila hrvatski jezik. Ipak, s vremenom sam ga zaboravila, pa sam zacrtala da ću jezik ponovo naučiti do navršene 30. godine – ispričala je. Isprva je živela u Zagrebu, gde ju je snašao i razorni potres 2020. te pandemija, što ju je nateralo da učini nešto što je htela godinama – nabavi čehoslovačkog vučjeg psa Juru s kojim je potom preselila u rodnu kuću svoje bake koju sad i preuređuje. Zajednica u Konavlima joj je vrlo draga, a kaže da joj meštani uvek pomažu i brinu o njoj.

Kristi radi na tome i da dobije potvrdu kojom bi mogla predavati engleski jezik u školama, a u vrtu ima i bukovače koje bi mogla prodavati.

- Ovde imam vremena raditi ono što zapravo volim – kazala je.

- Svačiji pojam ''boljeg života'' je drugačiji. Meni ne treba puno stvari da bih bila srećna. Mene usrećuje moja umetnost, moj vrt i moj pas. Volim i hranu, a ona je ovde puno bolja – poručila je Kristi.

Ostavite komentar