Priče > Biznis

Deonica brze saobraćajnice Lajkovac-Divci puštena u SAOBRAĆAJ. Šta to znači za ovaj deo Srbije?

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2023 > 12:52 >> 12:57

podeli vest:

Deonica brze saobraćajnice Lajkovac-Divci puštena u SAOBRAĆAJ. Šta to znači za ovaj deo Srbije?
Foto: JP Putevi Srbije


Deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, od Lajkovca do petlje "Divci", u dužini od 12 kilometara, otvorena je danas u 12 časova za saobraćaj. 

Na petlji "Lajkovac" vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu u zoni kružne raskrsnice, a isključenje sa trase moći će da se izvrši na petlji "Divci"' (državni put IIA reda broj 150, deonica: Divci - Mionica), saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

 

U Divcima, vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu sa državnog puta IIA reda broj 150 (deonica: Divci - Mionica) preko dva novoizgrađena priključka.

Isključenje sa trase vrši se na petlji "Lajkovac'' u zoni kružne raskrsnice.

 

Izgrađeno je jedno obostrano parkiralište.

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije. 

Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom, navodi JP "Putevi Srbije".

 

Ostavite komentar