Priče > Biznis

Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za POLJOPRIVREDU u narednoj godini rekordan

Vinogradari i proizvođači rakije imaće podršku države, kazala je Brnabić

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2023 > 21:55

podeli vest:

Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za POLJOPRIVREDU u narednoj godini rekordan
Foto: Pexels.com


Premijerka Ana Brnabić dodelila je večeras vinske trofeje "Open Balkan Wine Trophy 2023" na Drugom međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" i tom prilikom rekla da će Vlada Srbije nastaviti da podržava vinare, jer će budžet za poljoprivredu naredne godine biti rekordan i iznosiće 119 milijardi dinara.

- Vlada Republike Srbije će nastaviti da vas podržava u ovome, dodatnim finansijskim sredstvima, dodatnim podsticajima, zato što nam je budžet za poljoprivredu 2024. godine rekordan, 119 milijardi dinara. Od čega će značajna sredstva ići za vinare, vinogradare, za rakijaše - poručila je Brnabić.

Ona je ocenila da je ovaj sajam drugi put prikazao jednu drugačiju viziju Balkana.

- Viziju Otvorenog Balkana spaja lepa tardicija, gastronomija, lepe vrednosti i vino. Ako je istina da je u vinu istina, onda je za ovaj naš region pokazatelj da možemo da delimo zajedničku viziju i da možemo da imamo drugačiju, pozitivniju budućnost od prošlosti kakvu smo imali. I simbolički je zbog toga ovaj sajam izuzetno važan - rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila organizatorima sajma, vinarima i vinogradarima.

- Želim da zahvalim i našim prijateljima iz Severne Makedonije koji su takođe naporno radili, želim da zahvalim i svim onima iz Albanije koji su i ove godine prisutni. I želim takođe da zahvalim svim vinarima, vinogradarima, ali takođe i svim rakijašima. Želim da vam zahvalim na vašoj hrabrosti, viziji i ambiciji da se takmičite sa najboljima iz Evrope i da se takmičite sa najboljima iz sveta. Zato što je ta ambicija i takva vizija ono što nas pokreće - poručila je Brnabić.

Drugi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" otvoren je 16. novembra na Beogradskom sajmu i trajaće do sutra.
 

Ostavite komentar