Priče > Biznis

Kupovina FERARIJA za KRIPTOVALUTE?! Od sad MOŽE i to

Kupovina automobila na ovaj način može izvršiti u SAD, a kompanija planira da tu opciju proširi i na evropske kupce

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/10/2023 > 21:16

podeli vest:

Kupovina  FERARIJA za KRIPTOVALUTE?! Od sad MOŽE i to
Foto: Pixabay.com


Jedan od najvećih proizvođača italijanskih luksuznih sportskih automobila će da uvede kupovinu digitalnim valutama. Reč je o Ferariju. Oni su saopštili da će od sada prihvatati i kripotvalute kao način za kupovinu njihovih automobila u SAD, a planiraju da tu opciju prošire i na evropske kupce.

Ferarijev šef marketinga Enriko Galijera objasnio je da su kriptovalute uložile napor da smanje svoj visoki ugljenični otisak uvođenjem inovativnog softvera i implementacijom obnovljivih izvora energije.

On je komentarisao Ferarijeve ekološke ciljeve.

- Naš cilj da dosegnemo neutralnost ugljenika do 2030. godine, duž celog našeg lanca vrednosti je apsolutno potvrđen - rekao je on, dodajući da je kompanija primila ogromne zahteve kupaca da istraže opciju plaćanja kriptovalutama.

Foto: Unsplash.com

 

Galiera je rekao da kompanija još uvek nije sigurna koliko automobila će kompanija prodati putem kriptovaluta, ali je rekao da je Ferarijev portfelj narudžbi u potpunosti popunjen sve do 2025. godine.

On je dodao da je kompanija odlučila da preduzme ovaj korak kako bi pristupila tržištu kojem ranije nije imala pristup.

- Ovo će nam pomoći da se povežemo sa ljudima koji nisu nužno naši klijenti, ali bi mogli da priušte Ferari - rekao je on.

Ostavite komentar