Priče > Biznis

TRANSFER NOVCA samo uz broj telefona uz uslugu "Prenesi"

Spisak banaka sa ovom uslugom može se naći na sajtu NBS-a

Izvor: K1info/Tanjug

18/08/2023 > 13:59

podeli vest:

TRANSFER NOVCA samo uz broj telefona uz uslugu "Prenesi"
Foto: Shutterstock


Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je u drugom tromesečju ove godine putem usluge "Prenesi", koja omogućava transfer novca s računa na račun uz samo broj telefona registrovanog primaoca plaćanja, zabeležen promet od pola milijardi dinara.

Kako se navodi u saopštenju centralne banke, u ovom trenutku preko dva miliona korisnika ima mogućnost da plati putem ove usluge, dok je oko 300.000 registrovanih korisnika koji pored plaćanja, mogu i da primaju sredstva.

Dodaje se da većina banaka u Srbiji svojim klijentima nudi mogućnost da na jednostavan način, bez poznavanja računa primaoca plaćanja, prenose novac u svega nekoliko sekundi putem usluge "Prenesi".

Spisak tih banaka se može naći na sajtu NBS-a.

- Ako korisnik želi da prima sredstva na svoj račun putem usluge Prenesi, treba da se registruje putem aplikacije mobilnog bankarstva. Besplatnom registracijom on povezuje svoj broj mobilnog telefona s brojem računa na koji želi da prima novac. Na taj način omogućava transfer novca s računa na račun u nekoliko sekundi uz samo broj telefona registrovanog primaoca plaćanja - saopštava NBS.

Centralna banka navodi i da oni korisnici koji žele samo da šalju sredstva putem usluge "Prenesi" to mogu da urade i bez registracije, a sve što je potrebno tada je da u okviru aplikacije mobilnog bankarstva pronađu tu opciju.

Ostavite komentar