Priče > Biznis

Lučić o odluci PRIŠTINSKIH VLASTI: PAPIR o "GAŠENJU" je APSURD, MTS će nastaviti da radi na KiM

Direktor Telekoma je istakao da je u Briselskom sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje

Izvor: K1info/Tanjug

05/08/2023 > 13:11

podeli vest:

Lučić o odluci PRIŠTINSKIH VLASTI: PAPIR o "GAŠENJU" je APSURD, MTS će nastaviti da radi na KiM
Foto: ATA Images


Direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas za Tanjug da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pružati servis korisnicima.

On je istakao da u poslednjih nekoliko meseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji pokrajine.

- Mi smo jedna od retkih firmi koja radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije i nigde nemamo problema, stoga smatram i da ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspeti da se odupremo - rekao je Lučić.

On je podsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i umesto da bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum.

- Vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubeđeni da nam je greškom poslat - rekao je Lučić.

On je ponovio da su odgovorna lica MTS-a upisana sa dokumentima koje su izdale vlasti u Prištini.

- Razlog koji su oni naveli, da jedan član menadžmenta ima pasoš gde piše Republika Srbija, razlog za gašenje firme koja je u vlasništvu Telekoma je toliko besmislen - ocenio je Lučić.

Dodao je da je, budući da su podneli žalbe ambasadama u Prištini, Beogradu ali i Briselu, bilo teško da objasne šta se desilo, jer je, prema njegovim rečima, bilo vrlo teško nekome da poveruje da je institcuija mogla da pošalje takav dokument nekoj kompaniji.

- Mi smo ubeđeni da će oni uvideti svoju grešku i posledice te greške, kao i da će na našu žalbu odgovoriti pozitivno - rekao je Lučić.

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr

 

Direktor Telekoma je istakao da je u Briselskom sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, a prema istom sporazumu su vlasti u Prištini  zvanično to i prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

- Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se odupremo tome - istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na KiM, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmera na međunarodnom sudu.

- Država Srbija nama uvek pruža podršku i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je aktivno uključen u podršku. Ovo nije prva vrsta pritiska, očigledno je da nova vlast u Prištini kontinuirano vrši pritisak na nas, ali mi ćemo rešiti taj pritisak - rekao je Lučić.

Istakao je da Telekom Srbija stoji iza svojih zaposlenih što su, prema njegovim rečima, više puta pokazali i uputio poruku da budu sigurni da će problem biti rešen i da će kompanija biti broj jedan.

Ostavite komentar