Priče > Biznis

Propada još jedna NEMAČKA MODNA kompanija? ZATVARAJU 122 radnje, otpuštaju radnike

Kod nas je roba ovog brenda mogla da se kupi u šoping centrima poput Merkatora

Izvor: K1info/telegraf.rs

31/07/2023 > 20:01

podeli vest:

Propada još jedna NEMAČKA MODNA kompanija? ZATVARAJU 122 radnje, otpuštaju radnike
Foto: Unsplash.com


Kako pišu mediji, situacija u maloprodajnom sektoru u Nemačkoj ne izgleda dobro. Posle Scotch&Soda, Görtz i Peek&Cloppenburg, još jedna modna kompanija je u krizi - Gerry Weber.

Firma je pre tri godine uspela da se spasi od propasti, ali sada stvari ne izgledaju dobro za proizvođača odeće u Vestfaliji. Zatvaraju 122 filijale, pišu nemački mediji.

Maloprodaja se bori za opstanak u 2023. godini. U poslednjih nekoliko meseci stizale su vesti o stečajima, kao i o finansijskim problemima za niz modnih lanaca poput Peek&Cloppenburga, Galerije Kaufhof, Görtza, Rena i Scotch&Sode. Loše vesti sada stižu i za modni lanac Gerry Weber.

Nemačka modna kopanija sama, ali i kao franšiza, vodi više od 700 poslovnia širom sveta. Osnovana 1973. godine, fokusirana je na žensku odeću, a zapošljava oko 2.100 radnika.

Ipak, slede promene u poslovanju. Nameravaju da zatvore neprofitabilne poslovnice i ukinu radna mesta. Nameravaju i izlazak s berze.

Gerry Weber Retail GmbH upravlja sa 149 prodavnica i 28 prodajnih mesta u Nemačkoj. Čak i ako se potražnja za online kuppvinom poveća, žele da zadrže maloprodaju.

Kompaniji ovo nije prva finansijska kriza. Početkom 2019. godine matično društvo podnelo je zahtev za dokapitalizaciju. Stečajni postupak je zatvoren otprilike godinu dana pošto je otvoren sudu u Bielefeldu.

Kod nas je roba ovog brenda mogla da se kupi u šoping centrima poput Merkatora.

Ostavite komentar