Priče > Biznis

Malinari BLOKIRALI dve hladnjače u Arilju: Ne dozvoljavaju IZVOZ dok ih otkupljivači ne ispoštuju

Nemamo razlog da blokiramo puteve, imamo podršku ministarstva i vlade i blokiraćemo hladnjače u celoj Srbiji, kazao je Terzić

Izvor: K1info/Tanjug

21/07/2023 > 19:32

podeli vest:

Malinari BLOKIRALI dve hladnjače u Arilju: Ne dozvoljavaju IZVOZ dok ih otkupljivači ne ispoštuju
Foto: Freepik.com


Grupa samostalnih proizvođača malina večeras je na jedan sat blokirala hladnjaču u Kravarici kod Arilja, a zatim su protest nastavili ispred još jedne hladnjače u Arilju tražeći da sve hladnjače ispoštuju cenu od 240 dinara po kilogramu koju je ponudila najveća hladnjača u toj opštini. 

- Naša roba se nalazi u tim hladnjačama koja nam nije plaćena, tražimo da ispoštuju cenu koju ima najveća hladnjača ovde, a to je cena od 240 dinara i da se dalje prate veliki otkupljivači, jer ne želimo više naš proizvod da dajemo za džabe - rekao je za Tanjug organizator protesta Dragiša Terzić. 

 

On je naveo da je ovo protest upozorenja hladnjačarima i da će sutra blokirati još nekoliko hladnjača.

- Nemamo razlog da blokiramo puteve, imamo podršku ministarstva i vlade i blokiraćemo hladnjače u celoj Srbiji, nećemo dozvoliti izvoz dok nam ne bude plaćena cena koja je socijalna, ali ne želimo da nam otimaju naš znoj i našu muku - dodao je Terzić. 

On je rekao i da se zahteva cena od 300 dinara, a da udruženja traže cenu od tri evra koja je, po njegovim rečima, realna, ali i da će sa 300 dinara po kilogramu biti pokriveni troškovi poljoprivrednicima. 

 

Ostavite komentar