Priče > Biznis

Expo 2027 je ŠANSA da dogovorimo nove POSLOVE i otvoriće hiljade RADNIH MESTA

Srbija je bila jedna od 5 kandidata pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine i jedina zemlja iz JIE koja se kandidovala da bude domaćin

Izvor: K1info/Tanjug

21/06/2023 > 19:15

podeli vest:

Expo 2027 je ŠANSA da dogovorimo nove POSLOVE i otvoriće hiljade RADNIH MESTA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Izborom Srbije za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, ogroman posao je urađen za našu zemlju i za Beograd, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

- Trenutno možda nismo ni svesni koliko je ovo važno. Radi se o više hiljada novih radnih mesta, o jedinstvenoj prilici da privučemo stotine hiljada ljudi koji nikada nisu bili u našem gradu. Da napravimo nove poslove za naše kompanije - kazao je on, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, Čadež je zahvalio ljudima iz Ekspo tima, Vladi i predsedniku Srbije što su od početka verovali u ovaj projekat i što su uradili sve da celom svetu pokažu da smo pobednički grad, zemlja i region.

Podseća se da je Srbija izabrana za domaćina Expo 2027 pobedivši u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila Španija. 

Foto: Vlada Srbije

 

Srbija je bila jedna od pet kandidata pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine i jedina zemlja iz jugoistočne Evrope koja se kandidovala da bude zemlja domaćin te prestižne izložbe.

Generalna skupština BIE čestitala je  Srbiji na izboru za domaćina specijalizovane izložbe Expo 2027. Zemlje članice te organizacije dale su Srbiji devet glasova više nego Španiji, preciznije Srbiji je dat 81 glas, a Španiji 70. 
  
  
 

Ostavite komentar