Priče > Biznis

Gotovo je, EUREKA BAR u poslednjem momentu UPLATILA NOVAC, Kajmaković je i zvanično NOVI VLASNIK GENEX KULE

Vlasnik ugostiteljskog preduzeća Eureka bar je privođen tokom finansijske istrage protiv grupe Veljka Belivuka

Izvor: K1info

05/04/2023 > 09:30

podeli vest:

Gotovo je, EUREKA BAR u poslednjem momentu UPLATILA NOVAC, Kajmaković je i zvanično NOVI VLASNIK GENEX KULE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Kompanija Eureka bar, koja je pobedila na javnom nadmetanju za kupovinu Genex kule, uplatila je 2,4 milijarde dinara na osnovu kupoprodajnog ugovora sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), i tako ispunila sve uslove da postane vlasnik čuvene poslovne zgrade.

Novac je, kako saznaju mediji, uplaćen juče, 4. aprila, kada je i isticao rok za izvršenje te transakcije. Da je Eureka bar propustila da plati, izgubila bi pravo na povraćaj depozita od 834,68 miliona dinara, koliko je morala da izdvoji kako bi uopšte učestvovala na javnom nadmetanju za Genex kulu. Da je novac za kupovinu Geneks kule uplaćen juče iz pouzdanih izvora je potvrđeno i za Biznis.rs.

Juče je održana i sednica Odbora poverilaca Generaleksporta, na kojoj je razmatran predlog Eureka bara za produžetak roka za uplatu novca.

Vlasnik ugostiteljskog preduzeća Eureka bar je Aleksandar Kajmaković, privođen tokom finansijske istrage protiv grupe Veljka Belivuka, u okviru koje je i dao iskaz u svojstvu građanina.

ALSU je, inače, na prodaju ponudila poslovni deo Genex kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Novi vlasnik Genex kule naslediće, međutim, i sporove koje su pokrenuli stanari stambenog dela te zgrade.

 

Ostavite komentar