Priče > Biznis

E RED JE I BIO: BEOGRAD će posle tri decenije DOBITI kompletnu OBILAZNICU do Pančeva

Deo obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka, dužine 9,6 kilometara, biće pušten u saobraćaj 1. juna

Izvor: K1info/Tanjug

31/03/2023 > 12:10

podeli vest:

E RED JE I BIO: BEOGRAD će posle tri decenije DOBITI kompletnu OBILAZNICU do Pančeva
Foto: Tanjug/ČEDOMIR MILOJEVIĆ/ bs


Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, održao je prvi sastanak u vezi sa izradom projekta za građevinsku dozvolu obilaznice oko Beograda, na deonici od Bubanj Potoka do Pančeva.

Produžetak izgradnje obilaznice oko Beograda, na deonici od Bubanj potoka do Pančeva (Sektor C), od velikog je značaja za Srbiju, Beograd i Pančevo, jer se saobraćajni tokovi iz severo-istočnog dela regiona, koji trenutno većim delom prolaze kod glavni grad, praktično izmeštaju iz centralnog gradskog jezgra.

Ministar Vesić održao je danas sastanak sa predstavnicima Instituta CIP, nadležnim preduzećima za drumski i železnički saobraćaj, predstavnicima gradova Beograd i Pančevo.

- Kada budemo završili 31 kilometar od Bubanj Potoka do Pančeva, kada budemo uradili novu železničku prugu sa tri nove stanice, novi most preko Dunava, kompletna obilaznica oko Beograda biće završena - rekao je Vesić.

Tako će kompletan železnički transportni saobraćaj biti preusmeren iz Beograda i više neće biti prevoza bilo kog opasnog materijala kroz glavni grad.

Takođe, kompletan tranzitni putnički saobraćaj biće izmešten iz Beograda, koji će konačno, posle 30 godina dobiti svoju obilaznicu, poručio je ministar Vesić.

- Danas smo se okupili svi da vidimo kako da uradimo projekat, da u ovome učestvuju svi, da rešimo svaki problem na terenu da bismo, kada počnemo da gradimo, radili brzo, efikasno i u rokovima. Da završimo obilaznicu na zadovoljstvo svih građana - rekao je Vesić.

Deo obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka, dužine 9,6 kilometara, biće puštena u saobraćaj 1. juna.

 

 

Ostavite komentar