Priče > Biznis

FILIP CEPTER: Nikad ne bih bio premijer, ali ako bi se to IPAK DESILO...

Cepter je u specijalnom intervjuu u okviru Kopaonik biznis foruma rekao da za uspeh ipak nisu presudni prirodni resursi već okolnosti

Izvor: K1info/Tanjug

08/03/2023 > 08:06

podeli vest:

FILIP CEPTER: Nikad ne bih bio premijer, ali ako bi se to IPAK DESILO...
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Osnivač i vlasnik kompanije Zepter International, Filip Cepter, rekao je na Kopaonik biznis forumu da nikada ne bi bio premijer Srbije, ali da bi na toj poziciji prvo uložio nekoliko milijardi evra u zaštitu životne sredine, jer je to, kako kaže, najvrednija investicija.

Cepter je u specijalnom intervjuu u okviru foruma, na kojem učestvuje prvi put, juče rekao da za uspeh ipak nisu presudni prirodni resursi već okolnosti.

Dodao je da je i on lično uspeo kao privrednik zahvaljujući tome što je uvek dobro poznavao okolnosti.

U neformalnom razgovoru, na pitanje da li bi možda prihvatio ponudu da bude premijer i koje su prve tri stvari koje bi uradio, Cepter je rekao da nikada ne bi to prihvatio, iako smatra da je lakše biti premijer neko milijarder.

- Uložio bih milijarde u zaštitu životne sredine, jer je ulaganje u životnu sredinu najvrednija investicija - kazao je Cepter i istakao da nijedna zemlja ne može biti uspešna ukoliko je zagađena.

Takođe, smatra da je životna sredina u Srbiji, ali i celom svetu, dosta zagađena.

- Svi kažu u zdravom telu - zdrav duh, ali ne, bez zdravog duha nema zdravog tela - poručio je Cepter.

Na pitanje koliko je uložio u Srbiji, s obzirom na to da dugo živi u inostranstvu, rekao je da je malo poznato da je u prethodnih 15 godina uložio 250 miliona evra.

 

 

Ostavite komentar