Vesti > Politika

NIŽU SE ČESTITKE MILOŠU VUČEVIĆU! SNAŽNE REČI upićene novom predsedniku Vlade Srbije

Skupština Srbije izabrala je danas novu Vladu Srbije na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/05/2024 > 18:13

podeli vest:

NIŽU SE ČESTITKE MILOŠU VUČEVIĆU! SNAŽNE REČI upićene novom predsedniku Vlade Srbije
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Skupština Srbije izabrala je danas novu Vladu Srbije na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem. Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Milošu Vučeviću izbor za predsednika Vlade Srbije.

- Čestitam Vučeviću izbor za predsednika Vlade Srbije, uveren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane -  napisao je Dodik na svom X profilu.

Dodik je naglasio da je siguran da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije.

- Ali i da će biti oslonac nama u Republici Srpskoj da nastavimo našu dobru saradnju za dobrobit našeg naroda - naglasio je Dodik.

Mandić čestitao je Vučeviću

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Milošu Vučeviću u svoje i u ime Skupštine Crne Gore izbor na mesto predsednika Vlade Republike Srbije.

- Nemam sumnje da ćete Vi i Vlada na čijem ste čelu dati svoj potpuni doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije, kao i da ćete raditi na izgradnji najboljih odnosa sa zemljama u regionu - istakao je Mandić u objavi na platformi X.

Poručio je da će u njemu uvek imati iskrenu i bratsku podršku.

- Još jednom, koristim ovu priliku da čestitam Vama i svim članovima nove Vlade. Želim vam srećan i uspešan rad - zaključio je Mandić. 

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

 
Čestitke i od predsednika Skupštine AP Vojvodine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas poželeo je danas premijeru Srbije Milošu Vučeviću i svim članovima Vlade puno uspeha u radu i izrazio uverenje da će nova Vlada nastaviti politiku ekonomskog osnaživanja, društvenog napretka i očuvanja integriteta Srbije.

- Skupština AP Vojvodine spremna je da, u skladu sa svojim nadležnostima, sa puno elana doprinese daljoj saradnji i ostvarenju postavljenih ciljeva nove Vlade, a u zajedničkom interesu svih građana Republike Srbije - istakao je predsednik Juhas, saopšteno je iz Skupštine Vojvodine.

Juhas je u Narodnoj skupštini prisustvovao izboru Vlade Srbije i polaganju zakletve predsednika i članova Vlade. 

Ostavite komentar