Priče > Biznis

NAJUSPEŠNIJI u poslednjih 10 godina: Završen SAJAM turizma

Sajam turizma posetilo je više od 10 ministara iz evropskih država i sklopljeni su brojni međudržavni ugovori

Izvor: K1info/Tanjug

26/02/2023 > 19:26

podeli vest:

NAJUSPEŠNIJI u poslednjih 10 godina: Završen SAJAM turizma
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Na Beogradskom sajmu danas je završen 44. Međunarodni sajam turizma, a koordinator Beogradskog sajma Dragan Zečević ocenio je da je to bio najuspešniji Sajam turizma u poslednjih 10 godina.

- Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ovaj Sajam turizma protekao najbolje u poslednjih deset godina. Više od 40.000 ljudi posetilo je ovu manifestaciju i, ono što je najvažnije, svi izlagači su zadovoljni - rekao je Zečević za Tanjug.

Ističe da je veoma bitno da je zemlja partner Sajma bila Kina, koja se, kako kaže, ne pojavljuje baš često na sajmovima turizma.

- Dva najznačajnija sajma na svetu, u Berlinu i Londonu, nisu imala tu čast kao mi ove godine da im Kina bude zemlja partner. Više od 30 najvećih kineskih agencija je došlo na sajam i prva dva dana sajma imali smo poslovne B2B kontakte sa našim agencijama i turističkim organizacijama i sklopljen je niz ugovora koji će doprineti tome da kineski turisti ponovo postanu najbrojniji u našoj zemlji - naveo je Zečević.

Da bi istakao koliko su kineski turisti značajni ne samo za našu zemlju već i za Evropu, Zečević je istakao da je pre pandemije  koronavirusa 130 miliona kineskih turista došlo u Evropu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

On je posebno izdvojio prisustvo sedam afričkih država koji su došle prvi put na beogradski sajam. 

- To je zaista bila atrakcija za posetioce, ali i za same turističke agencije, koje sada mogu da naprave neka nova, atraktivna putovanja u zemlje Afrike i da našim turistima ponude bolji vid odmora u inostranstvu - istakao je Zečević.

Dodao je da je 44. Međunarodni sajam turizma posetilo više od 10 ministara iz evropskih država i da su sklopljeni brojni međudržavni ugovori.  

- Sve je proteklo bez problema, svi posetioci i izlagači bili su veoma zadovoljni i mislimo da će ekonomski efekti ovog Sajma turizma po našu državu biti veliki - poručio je Zečević.

 

 


 

 

Ostavite komentar