Lifestyle > Zdravlje

Branimir Nestorović OTKRIO: Evo zašto me zovu TEORETIČAREM ZAVERE

Čuveni doktor bio je gost u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji

Izvor: K1info

23/10/2022 > 21:51

podeli vest:

Branimir Nestorović OTKRIO: Evo zašto me zovu TEORETIČAREM ZAVERE
Foto: screenshot


Profesor doktor Branimir Nestorović u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji dao je odgovor na pitanje zašto ga nazivaju teoretičarem zavere.

- Jeste nazivaju me teoretičarem zavere, samo je muka što se sve ostvarilo i još gore nego što sam ja pričao. Čak sam se i ja iznenadio, a na početku sam mislio da je ovo zavera, ali me je iznenadio stepen zavere. Koja je ta sila koja je 190 zemalja zaključala i zamajavala sedam milijardi ljudi. Teško je bilo ljudima da poveruju da 5.000 osoba, doktora, novinara lažu u istom trenutku. Kada je tako raširena laž ona deluje vrlo verovatno. Od čega su ljudi umirali to bi sada mogli ozbiljno da analiziramo - rekao je Nestorović.

Kako kaže preko HIV-a je ušao u tu “teoriju zavere”, jer je to isto bio misteriozni smrtonosni virus.

- Preko HIV-a sam ušao u tu teoriju zavere. Zato što je HIV bio isto ovo i sa potpuno istim protagonistima. Tu je bila priča o bolesti koja je smrtonosni misteriozni virus. Virusolog i naučnik Lik Montanje (a tvrdio je da je COVID-19 delo ljudskih ruku), koji je dobio Nobelovu nagradu zbog otkrića virusa HIV-a je kasnije tvrdio da ne postoji virus i da daje milion dolara nagrade ako mu neko pokaže da postoji. Ima jedan američki lekar koji je krv obolelih od HIV-a ubrizgavao sebi jedno šest puta i nije uspeo da se zarazi - rekao je on.

- Bila je to potpuno indentična situacija kao danas. Nisu nas zaključavali, jer je tada bila malo drugačija priča, ali je i tada korišćen jedan smrtonosan lek. Korišćen je AZT koji je bio citostatik u lečenju i pacijenti su umirali. Isto kao što je sada korišćen remdesivir. To je potpuno bizarno. Svetska zdravstvena organizacija je rekla da je remdesivir lek sa veoma malom efikasnošću, a onda su ga preporučili kao jedinu terapiju - rekao je Nestorović u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji.

Foto: Pixabay.com

 

Doktor je pokušao bliže da objasni zašto pojedinci misle da virusi ne postoje.

- Ozbiljni virusolozi se i dan danas bore sa pitanjem da li virusi uopšte postoje. To sada deluje blesavo, kao teorija zavere, ali postoji nešto što se zove egzozomi. Ćelija kada je u nekom stresu, kao što je HIV bio bolest koji se u suštini pojavljivao kada imaš karcinom, neke teške hronične bolesti, onda se pojavljivao taj takozvani virus koji je pokazao da je u stvari egzozom. Ćelija kada je pod nekim stresom, napadne je nešto kao radijacija, toksin ili neka bakterija ona izbacuje te egzozome, a oni u stvari sadrže neki genetski materijal. Kakva je njihova funkcija ne znamo baš tačno. Neka komunikacija postoji. Kao da šalje upozorenje ostalim ćelijama. Egzozom je iste dimenzije kao virus i sadrži RNK kao i virus. Praktično je isti kao virus, a jedino što on nije infektivan.  A sada je pitanje da li su virusi infektivni? To sada zvuči kao negiranje cele medicine - rekao je on.

- Recimo na primer ovaj COVID-19 niko nikada nije uspeo da inficira ni jednu životinju sa tim virusom. Kažu da su mačke imale covid, međutim, one su imale pozitivan test, a to je nešto drugo. Taj test ne važi od 1. januara ove godine. Povučen je. Međutim, troši se ovo što je kupljeno. Povučen je u Americi jer je otkriveno da ne otkriva samo taj virus nego otkriva grip i još neke stvari - rekao je on.

- Postoji nekoliko takvih radova koji interesantno nisu dobili mnogo publiciteta, jer su se suprostavljali tom narativu. Uzimali su tečnost iz pluća obolelih i ubrizgavali životinjama. Ništa se nije desilo sem kod dva pacova koja su navodno bila loše nekoliko dana. Ni jedna eksperimentalna životinja se nije razbolela što je krajnje neobično za smrtonosan virus - rekao je doktor u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji.

Foto: Unsplash.com

 

Nestorović je ispričao i šta je zvanično objašnjenje na sajtu SZO kako je virus Zapadnog Nila stigao u Ameriku.

- Taj virus se prenosi preko zaraženih komaraca. Niko nije mogao da objasni kako je komarac sa sliva Nila odleteo do Njujorka. Oni tvrde da je komarac ujeo galeba, galeb se inficirao, pa je sleteo na brod. Posle nekog vremena je odleteo, ali ga je u međuvremenu ujeo drugi komarac koji je bio na brodu. Taj komarac sa broda je ujeo člana posade. Da li možete da poverujete u tu priču? Za HIV je bila priča da su majmuni bili inficirani HIV-om i kada su Afroamerikanci imali polni odnos sa majmunicama da je tako u stvari nastao HIV. To se kosi sa zdravim razumom - rekao je Nestorović.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar