Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

RAZGLEDANJE? Može, 5 EVRA: Čuvenoj PRODAVNICI delikatesa dosadili TURISTI koji ništa NE KUPE

Natpis je urodio plodom, pa sada, kada posetioci dođu da fotografišu radnju, često na kraju pazare nekoliko proizvoda

Izvor: K1info/b92.net

01/08/2023 > 21:21

podeli vest:

RAZGLEDANJE? Može, 5 EVRA: Čuvenoj PRODAVNICI delikatesa dosadili TURISTI koji ništa NE KUPE
Foto: Youtube PrintScreen/Time Out Barcelona


Zamislite koliko je samo dosadno kada turisti ulaze u prodavnice, razgledaju, pipkaju i zapitkuju, a na kraju ne kupe ništa. To može da bude veoma naporno za trgovca i loše za njegovu kasu. Međutim, jedna radnja u Španiji našla je način da ovome stane na kraj.

- Razgledanje u radnji - 5 evra po osobi, hvala - piše na natpisu na ulazu u Queviures Murria.

To je istorijska prodavnica delikatesa u Barseloni koja posluje skoro 130 godina, a otvorena je 1898. godine.

Da, dobro ste pročitali - vlasnici su se zasitili turista koji ulaze i izlaze, a da ništa ne kupe. Međutim, ako se pitate kako to izgleda u praksi - prodavnica još nikome nije naplatila obilazak.

Prema rečima menadžera Tonija Meriona, ovde zapravo nije namera da se naplaćuje radoznalim posmatračima, već da se spreči da turisti ometaju rad i poslovanje prodavnice.

Merion objašnjava da je znak isprva bio postavljen kao šala, ali se pokazao kao prilično efikasan u podsticanju prodaje, pa je ostao. Sada, kada posetioci dođu da fotografišu radnju, često na kraju kupe nekoliko proizvoda.

Osim što nešto potroše, mnogi posetioci pokazuju i bolje manire - nešto što su vlasnici osećali da se ne dešava kada su turisti šetali radnjom i slikali sve oko sebe. Ova "neuništiva" prodavnica je popularna atrakcija u gradu zbog svojih nostalgičnih reklama iz 1920-ih i modernističkog šarma.

Masovni turizam postaje sve veći i veći problem u Barseloni, a ovo nije prvi put da grad, bilo na nivou grada ili na privatnom nivou, preduzima mere protiv onoga što smatraju nepoželjnim ponašanjem.

 

Ostavite komentar