Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Da li znate šta je SRPSKI ČAROBNI PRSTEN? 100 kilometara vodom, vozom i na tabanima koje se NE ZABORAVLJAJU

Bogat program za Vaskršnje praznike organizovala je TO Tara Drina

Izvor: K1info/RINA

11/04/2023 > 15:57

podeli vest:

Da li znate šta je SRPSKI ČAROBNI PRSTEN? 100 kilometara vodom, vozom i na tabanima koje se NE ZABORAVLJAJU
Foto: RINA


Veličanstvena i jedna od najlepših reka u Evropi, Tara, samo je još jedan primer kako priroda zaista pravi neverovatna čuda i nestvarnu lepotu.  Kanjon Drine jedan je od najlepših na Balkanu, a vožnja brodom na toj destinaciji naziva se još i Čarobnim turističkim prstenom.

Tokom Vaskršnjih praznika organizovane je krstarenje po najlepšim delovima ovog kanjona.

- Jedan od najatraktivnijih programa Čarobni turistički prsten zakazan je za 15. april. Tura je duga 130 kilometara i obuhvata objedinjenu plovidbu brodom kanjonom Drine, od Perućca do Višegrada, vožnja Šarganskom osmicom i poseta Višegradu, Andrićgradu, Mokroj Gori, Drvengradu i manastiru Dobrun i sigurno je jedinstven turistički sadržaj u Srbiji - rekao je Siniša Spasojević iz TO Tara Drina.

Takođe vrlo privlačan program koji će biti realizovan istog dana je Tara safari gde su polazne tačke hotel "Omorika" i hotel "Cepter", sledi obilazak Drvengrada i nakon toga ukrcavanje na vojne kamione i polazak na safari.

Foto: RINA/Lazar Lazarević

 

- Foto pauza na vidikovcu Zmajevac sa koga se pruža nestvaran pogled na jezero Zaovine ,a potom obilazak najatraktivnijeg vidikovca Banjske stene i vidikovca Osluša - dodao je Spasojević.

Tara klasik program koji obihvata obilazak jezera Zaovine, Mitrovac, foto pauzu na novom vidikovcu Zelenika, sa koga se pruža jedinstven pogled na jezero Perućac i reku Drinu zatim obilazak reke Vrelo - poznatije kao reka „Godina“ zakazan je za 14. april.

U sklopu programa uključen je i obilazak kućice na steni, najpoznatijeg simbola Bajine Bašte, poseta destileriji sa degustacijom rakija iz ovog kraja kao i obilazak srednjovekovnog manastira Rača, centra čuvene prepisivačke škole i najvažnijeg kulturno-istorijskog spomenika u prestonici ćirilice.

Foto: Pixabay.com

 

Standardno krstarenje brodom od Perućca do Višegrada, na plovidbi dugačkoj 52 km zakazano je za 16. april.

- Privatni smeštaj na destinaciji Tara Drina Bajina Bašta je u velikoj meri već popunjen za vaskršnje praznike pa je neophodno što pre izvršiti rezervaciju ukoliko želite da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u srcu Podrinja - zaključuje Spasojević.

 

 

Ostavite komentar