Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Volite KASNA LETA i topla mora? Ovo je IDEALNA PLAŽA za vas

Jedno mesto u Grčkoj ima plažu sa najtoplijom vodom mora koja u septembru dostiže i 28 stepeni

Autor: City magazine

12/08/2022 > 12:26

podeli vest:

Volite KASNA LETA i topla mora? Ovo je IDEALNA PLAŽA za vas
Foto: Pixabay.com


Čim osvane avgust, ljudi već počinju da se ponašaju kao da je letu došao kraj. Međutim, imamo još mnogo dana sunca, a samim tim i plaže i mora. Stari morski vukovi kažu da se more ne hladi tako brzo, a u jednom mestu u Grčkoj je upravo najlepše u septembru.

Skala Furka je veoma malo mesto na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Od Soluna je udaljeno 95 kilometara. Plaža ja lepa i peščana, sa kristalno čistom vodom. Na dnu je uglavnom pesak, s tim da na ulazu postoji pojas kamenja širine metar do dva, a zatim je ponovo pesak i plićak. Boja vode je veoma lepa, plavo-zelena, zbog četinara u okruženju.

Skala Furka može da se pohvali osobinom da je more najtoplije upravo u junu i septmebru. U septembru mesecu najniža temperatura vode iznosi 23 stepena, a najviša zabeležena je 28.

Na obali tik uz plažu, postoje dve lepe taverne sa fantasticnim pogledom na more, ali i veliki broj privatnih kuća koje su u vlasništvu Grka iz Soluna. Iz tog razloga, prilaz plaži može biti udaljeniji od smeštaja nego sto realno jeste, s obzirom na to da ne može da se prođe kroz privatne posede.

 

 

To je i razlog što ovo mesto nema šetalište uz more, nego veliki i simpatično uređeni trg gde se odvija društveni zivot. Ovde su skoncentrisani kafići, prodavnice, taverne i nekoliko igraonica za decu.

 

 

Iako je poluostrvo Kasandra, ili prvi prst Halkidikija, ubedljivo najposećeniji kutak grčkog primorja kada su u pitanju turisti iz Srbije, mnogi ne znaju da se tamo nalazi i jedna veoma neobična plaža, koja nikada ne izgleda potpuno isto.

 

 

 

Skala Furka je pre svega odlično letovalište za one koji bi da provedu odmor u mirnom mestu, bez atraktivnih sadržaja za turiste.

Ostavite komentar