Lifestyle > Mozaik

Čistoća NIJE pola zdravlja: Navikla da zube pere JEDNOM DNEVNO, a KUPA se SEDMIČNO

Britanka Anabel Fenvik Eliot ne voli osećaj vode na svom telu i mrzi je da se brine o ličnoj higijeni

Autor: K1infi/novosti.rs

08/10/2022 > 19:49

podeli vest:

Čistoća NIJE pola zdravlja: Navikla da zube pere JEDNOM DNEVNO, a KUPA se SEDMIČNO
Foto: screenshot/TikTok


Britanska novinarka Anabel Fenvik Eliot je podelila sa svojim pratiocima na TikToku svoju dnevnu rutinu, posle čega su mnogi ostali u neverici.

Naime, ona je iznela je činjenicu da zube pere jednom dnevno, dok se kupa jednom nedeljno. 

Mlada devojka sada živi na selu, a redovnu higijenu je vodila dok je živela u Londonu. Ima i verenika, a kada se on vrati u Nemačku prestaje voditi računa o higijeni.

Njen razlog mnogima nije jasan, ali Anabel smatra da je higijena precenjena. Ona jednostavno ne voli osećaj hladnoće i vlage na svom telu, a pasta za zube joj menja ukus hrane. Kosu, kada je prljava, vezuje u rep.

Kako u videu ističe, koristi svaki momenat, kada joj verenik nije kod kuće, da se potpuno opusti, odnosno zapusti. Čak smatra i da je ponosna što je odvratna.

Smatra da redovno kupanje nije nešto što je ljudima nužno.

- Mogli biste da pretpostavite, s obzirom na to da nisam ljubiteljka sapuna, da se retko češljam, često zaboravim da operem zube i ponekad se ne tuširam po nedelju dana, da sam beskućnica, zavisnik ili psihički poremećena. Ja nisam ništa od navedenog, ali izbegavam da se kupam - kaže ona.

- To je moj izbor. Mog psa nije briga kako izgledam. I iskreno, lenja sam. Jedina prilika kada koristim dezodorans je ako idem u prodavnicu. Vlastita čistoća mi je na samom dnu liste prioriteta. I čini se da u tome nisam sama - rekla je Anabel.

 

 

 

Ostavite komentar