Lifestyle > Mozaik

PRODAT meni sa TITANIKA: Evo šta su PUTNICI prve klase JELI 3 dana pred SUDAR sa LEDENIM BREGOM

Meni od 11. aprila 1912. godine prodat je na aukciji, a otkriva čime su se putnici gostili na brodu pre sudbonosnog sudara sa ledenim bregom

Izvor: K1info/rts.rs

13/11/2023 > 07:21

podeli vest:

PRODAT meni sa TITANIKA: Evo šta su PUTNICI prve klase JELI 3 dana pred SUDAR sa LEDENIM BREGOM
Foto: Tanjug/AP Photo


Redak meni sa „Titanika“, prodat za 83.000 funti, otkriva da su putnici u prvoj klasi jeli morske plodove, ribe i razne deserte tri dana pre sudara sa ledenim bregom.

Jedinstveni meni od 11. aprila 1912. godine prodat je ovog vikenda na aukciji, a otkriva čime su se putnici gostili na brodu pre sudbonosnog sudara sa ledenim bregom, zbog čega je potonuo u severnom Atlantiku.

 

 

Od brojnih stavki na meniju, najviše iskače "viktorija puding", ali i pitanje ko je uopšte u trenutku tragedije i tonjenja broda našao za shodno da ponese meni iz restorana.

Iako drugo pitanje ostaje otvoreno, prvo ima odgovor – to je kuvani desert u koji idu brašno, jaja, džem, brendi, jabuke, višnje, šećer i začini, a služi se uz kajsije i sladoled.

Jedanaestog aprila, služen je posle ostriga, lososa, govedine, patke, piletine i golubjeg mesa. Uz to je išao krompir, pirinač, paškanat…

Meni daje detaljan uvid u to šta je servirano na dan kada je brod napustio Kvinstoun u Irskoj, i krenuo put Njujorka. Na aukciji je prodavan sa drugim predmetima sa „Titanika“, poput ćebeta koje je deljeno na palubi.

Ostavite komentar