Lifestyle > Mozaik

Od GUBITKA kilograma do BLISTAVE KOŽE: Svi benefiti vode s KRASTAVCIMA

Voda je ključna za zdravlje, ali je često zamenjujemo drugim napicima koji nisu baš uvek najzdravija opcija

Izvor: K1info/Klix.ba

06/11/2023 > 09:15

podeli vest:

Od GUBITKA kilograma do BLISTAVE KOŽE: Svi benefiti vode s KRASTAVCIMA
Foto: Freepik.com


Jedan od trenutno najpopularnijih načina kako da vam voda bude "interesantnija" jeste dodavanje krastavaca.

Ne samo da na taj način ona dobija ukus, već od dodavanja krastavaca u vodu imaćete druge benefite za vaš organizam.

Dodatno vas hidrira

Voda s krastavcima je odličan način da se dodatno hidrirate, ali i da dobijete dodatnu energiju, poboljšate probavu i izgled kože. Pored toga, izbećićete dehidraciju, koja uključuje niz simptoma kao što glavobolje, pospanost i nizak pritisak.

Sadrži hranjive sastojke

Ako želite bolji efekat, krastavac možete da pojedete kada popijete čašu vode jer ćete tako uneti više hranjivih sastojaka. To uključuje vlakna, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K.

Sadrži antioksidanse

Antioksidansi štite vaše telo od slobodnih radikala, molekula koje uzrokuju oksidativni stres ćelija, potencijalno uzrokujući upalu ili igrajući ulogu u stvaranju kancera, srčanim i drugim bolestima. Zato,  ako povećate količinu antioksidansa u svakodnevnoj ishrani, organizam ima mogućnost da odloži ili spreči neka neželjena zdravstvena stanja.

Krastavci imaju niz antioksidansa, uključujući nekoliko flavonoida, biljne hemikalije koje se nalaze u mnogim vrstama voća i povrća. Antioksidansi krastavca uključuju: vitamin C, beta karoten i mangan.

Gubitak kilograma

Voda s dodatkom krastavca mogla bi da bude korisna za gubitak kilograma, ako je pete umesto zaslađenih pića. Krastavac ima samo oko 14 kalorija na 100 grama. Na primer, ako svaki dan zamenite piće od 200 kalorija vodom od krastavaca bez kalorija, za godinu dana unećete 73.000 kalorija manje.

Ostavite komentar