Lifestyle > Mozaik

BRZO I LAKO, može (skoro) svako: Ovo su NAJBOLJI TRIKOVI za ljuštenje PEČENIH PAPRIKA

Sigurni smo da iskusne domaćice imaju svoje proverene metode, ali možda ovi saveti budu od koristi početnicama

Autor: K1 info

22/09/2022 > 12:49

podeli vest:

BRZO I LAKO, može (skoro) svako: Ovo su NAJBOLJI TRIKOVI za ljuštenje PEČENIH PAPRIKA
Foto: Pixabay.com


Stiže jesen i vreme za pravljenje zimnice. Zamirisala vam pečena paprika? Naravno. Bez nje nema ajvara, pinđura, ljutenice, salate sa belim lukom ili sirom...

Ali (uvek postoji to "ali") pečenje, a naročito ljuštenje paprika nije ni malo zabavno. Naprotiv.   

Što se tiče pečenja, ne možemo vam pomoći, ali evo nekoliko par saveta kako da sebi olakšate muke pa brzo i bez opečenih prstiju oljuštite paprike.

Pečenu papriku prekrijte poklopcem

Jedna od tajni lakog ljuštenja je da paprika ne izgori. Zato izbegavajte da paprike stavljate direktno iznad plamena, stalno ih pazite i s vremena na vreme okrećite sa jedne na drugu stranu.

Posle pečenja, stavite ih u posudu i pospite solju. Pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. Ako želite, možete ih pustiti da se potpuno ohlade.  Sada će se koža lako skinuti i moći ćete da je uklonite gotovo u jednom potezu.

Pečenu papriku stavite u kesu

Pečenu papriku prebacite u plastičnu kesu i labavo je zavežite. Ostavite da se ohladi. Kako se bude hladila u kesi ljuska na papriki će omekšati, tako da će ljuštenje biti lakše. Posle 10 do 15 minuta, paprika će se ohladiti. Vadite jednu po jednu papriku i skidajte kožicu.

Foto: Freepik.com

 

Ostavite komentar