Lifestyle > Mozaik

Ona je organizatorka na NUDISTIČKOM KRUZERU: Ovo su pravila za one koji se PREVIŠE UZBUDE i kada MORA da se nosi ODEĆA

Na Velikom golom brodu ima nešto više od 3.000 putnika, a oko 70% gostiju na brodu su stalni gosti

Izvor: K1info/kurir.rs

26/08/2023 > 22:01

podeli vest:

Ona je organizatorka na NUDISTIČKOM KRUZERU: Ovo su pravila za one koji se PREVIŠE UZBUDE i kada MORA da se nosi ODEĆA
Foto: Instagram Printscreen/cruisebare


Svi ljubitelji nidizma pomisliće da Ket Vitmajr (61) ima posao iz snova. Ona je organizatorka nudističkih putovanja, koja se ovim poslom bavi preko 20 godina. Evo kako izgleda jedno takvo putovanje.

- Ja sam organizator krstarenja za Bare Necessities Tour and Travel, nudističku kompaniju za krstarenja. Provodim celu godinu kao deo tima koji planira naša dva krstarenja: februarsko putovanje na našem Big Nude Boat, velikom krstarenju sa 3.000 putnika, i manje krstarenje tokom let - rekla je Ket.

Davne 1997. godine, prijatelj, koji je bio fotograf u kompaniji Bare Necessities tražio je bračni par koji bi se pridružio njihovom sledećem krstarenju i pojavio se na nekim promotivnim fotografijama.

- Moj muž i ja smo samouvereni pred publikom. Imam iskustvo u pozorištu i vodila sam kompaniju za pevanje telegrama dok je on radio kao meteorolog. Ranije smo se kupali sa prijateljima i osećali se prijatno, a krstarenje je bilo na Tahitiju, što je zaključilo dogovor sa kompanijom. Išla sam na njihova krstarenja i volontirala više od decenije pre nego što sam postala stalno zaposlena - rekla je Ket.

Kako ona kaže, sada se nalazi u Ostinu i stalno je zaposlena u Bare Necessities od 2010. godine. Potpredsednica je prodaje za dva nudistička krstarenja. Takođe pomaže u popunjavanju osoblja i organizaciji krstarenja dok plovidba traje.

- Za svako krstarenje pravim rasporede tako da naši zaposleni znaju kada treba da popune informativni štand, obavljaju "dužnost na večeri" kako bi se uverili da se gosti pridržavaju kodeksa oblačenja i pridružili se plesnom klubu noću kako bi bili sigurni da stvari idu glatko - rekla je ona i dodala:

- Takođe, pomažem u koordinaciji prijava za ekskurzije na obali. Obično imamo oko 10 do 15 ekskurzija koje možemo izabrati u svakoj luci. Svaki dan postoje novi izazovi na moru, uključujući suočavanje sa vremenskim prilikama i dolazak u luku u drugačije vreme od planiranog - što znači da moramo da se uverimo da su timovi koji stoje iza ekskurzija na obali u toku.

Ne razumeju svi šta je nudizam

- Za nas to što smo goli nije seksualno ili nešto čega bismo se stideli. Nudizam znači ostavljanje predrasuda iza sebe. Kada ne nosite odeću, ne možete odmah da kažete nečiji ekonomski status ili kako glasa. Morate da razgovarate sa njima da biste saznali ko su. Naši gosti sklapaju duboka prijateljstva za koja mislim da se ne stvaraju tako lako na krstarenju gde su svi obučeni - rekla je ona i dodala:

- Mi nismo svingersko krstarenje. Ovo nije Lifestyle putovanje. Postoji mnogo mogućnosti za putovanja, ali to nije ono što mi radimo.

Pravila za golo putovanje

- Imamo pravila na brodu. Najvažnije je da morate da tražite dozvolu pre nego što se fotografišete sa nekim drugim. Muškarci ne mogu biti previše uzbuđeni. Kažemo da ako počnu da osećaju da se stvari "kreću tamo dole", skoče u hladnu vodu ili razmišljaju o bejzbolu - rekla je ona i dodala:

- Večera u svečanoj trpezariji ima pravila oblačenja, uglavnom zato što konobari nosi poslužavnike sa toplom hranom. "Bez bradavica, bez (genitalija) i bez zadnjica" je ono što uvek kažem da podsetim ljude na naš kodeks oblačenja za večeru.

Večera je jedini put kada gosti moraju da nose pravu odeću - bez mreže, ništa providno i ništa od kanapa. Kapetan i posada nisu goli.

- Naš prvi dan na brodu je uvek mali šok za posadu, ali posle toga je zabava za sve. Takođe nismo goli u lukama, osim za određene ekskurzije za nudiste ili ako smo dogovorili da imamo ekskluzivno korišćenje luke - rekla je ona.

Bili smo na nekim neverovatnim mestima

- Stekla sam neke neverovatne uspomene radeći za Bare Necessities. Jedan od mojih najupečatljivijih dana bio je kada smo posetili Tanu, ostrvo u južnom Pacifiku u Vanuatuu. Naš brod je bio prvi veliki brod za krstarenje koji se usidrio u njihovom zalivu. Dok smo se okupljali na plaži da upoznamo lokalno stanovništvo, grupa muškaraca sa lišćem izvela je neke od tradicionalnih plesova na svom ostrvu. To je bilo neverovatno - rekla je ona.

Tokom godina posetila je mnoga tropskim mestima, uključujući Fidži, Tahiti i Med.

- Moje omiljeno od skoro 50 jedrenja koje sam obavila, bilo je na Aljasci. To je bilo teško prodati u to vreme jer se nudisti i hladnoća ne mešaju uvek, ali je dobro funkcionisalo. Brod je proširio krov preko palube bazena da bi moglo da nam bude toplo i da bismo mogli da uživamo u kupanju. U luci smo istražili neke sumporne tople izvore - rekla je ona.

Svako krstarenje zahteva mnogo planiranja

- Organizovati krstarenje je kao igranje predstave u velikom pozorištu. Vredno radim iza kulisa sa gostujućim predavačima i osobljem kompanije za krstarenje. Onda radimo nedelju dana i završili smo. Odmah počinjemo iznova. Krstarenje mora da bude sveže svake godine, ali takođe moramo da zadržimo dovoljno primamljivih atrakcija - na primer, tokom krstarenja koje smo upravo završili imali smo privatna ostrva na Bahamima samo za sebe - rekla je ona.

Ovaj način putovanja nije za svakoga. Ne razumeju svi šta je nudizam. Ako ste radoznali, ovaj način putovanja bi mogao biti ono što tražite.

- Na našem Velikom golom brodu sa nešto više od 3.000 putnika, oko 70% gostiju na brodu su stalni gosti. Naše jedrenje na malim brodovima se vrlo brzo rasprodaju. To mi govori da radimo nešto kako treba - rekla je ona.

Ostavite komentar