Vesti > Svet

Šest dana držali TELO preminulog u FRIŽIDERU za piće: Šta se DEŠAVA kada na KRUZERU neko UMRE?

Robert Džonsa preminuo je na putovanju brodom, a njegova porodica tužila je kompaniju, jer mu je oduzela dostojanstvo posle smrti

Izvor: K1info/blic.rs

23/04/2023 > 19:14

podeli vest:

Šest dana držali TELO preminulog u FRIŽIDERU za piće: Šta se DEŠAVA kada na KRUZERU neko UMRE?
Foto: Pixabay.com


Za kruzere možemo da kažemo da su kao plutajući hoteli. Imaju potpuno ugostiteljsko osoblje. Ono služi hranu i pomaže putnicima na razne načine.

Najveći svetski kruzeri imaju kazina, prodavnice, brojne restorane, po nekoliko bazena, kao i atletske staze. Ova luksuzna putovanja mogu da traju i po nekoliko meseci.

A šta se dešava kada na kruzeru neko premine?

Porodica Roberta L. Džonsa tužila je kompaniju koja je vlasnik kruzera za krstarenje sa sedištem na Floridi, pošto su zaposleni nepropisno čuvali telo u frižideru za piće šest dana. Džons je preminuo tokom krstarenja na Karibima 15. avgusta, u 78. godini od srčanog udara, pokazuju sudski dokumenti.

Posle njegove smrti, Džonsovi posmrtni ostaci su se raspali do te mere da njegovo telo nije moglo biti izloženo u otvorenom sanduku na sahrani. Porodica Džons navodi da zaposleni na kruzeru neoprezno, nemarno i bezobzirno nisu pravilno brinuli o njegovim posmrtnim ostacima i traže milion dolara odštete i suđenje pred porotom.

Između 2000. i 2019. godine, bilo je 623 prijavljenih smrtnih slučajeva na brodovima za krstarenje, prema studiji iz 2020. godine, objavljeno je u Međunarodnom časopisu za medicinu putovanja i globalno zdravlje. Ogromna većina smrtnih slučajeva bili su putnici, pokazalo je istraživanje.

Džonsovi posmrtni ostaci pronađeni su u vreći unutar frižidera za piće, sa intubacionom cevčicom koja se nalazila u njegovim ustima, navodi se u sudskim dokumentima.

Njegovo telo se nadulo zbog gasova koji su posledica raspadanja, a koža mu je postala zelena. Telo nije čuvano na odgovarajućoj temperaturi.

Foto: Shutterstock

 

- Džons i njegova supruga Merilin krenuli su na krstarenje na Karibe kada je on preminuo. Članovi posade rekli su Džonsovoj supruzi da na brodu postoji radna mrtvačnica u kojoj će biti pohranjeni ostaci njenog muža. Ali mrtvačnica nije ispravno radila u vreme kada je Džonsovo telo bilo uskladišteno - navodi se u tužbi.

37 smrtnih slučajeva od 2001. godine

Kada je brod pristao nazad šest dana kasnije, zaposleni u lokalnom pogrebnom zavodu i zamenik šerifa otkrili su telo čoveka u frižideru za piće, prema sudskim dokumentima. Inspekcija je otkrila da telo nije bilo skladišteno na temperaturi koja je odgovarajuća da se spreči raspadanje.

Porodica u sudskim dokumentima navodi da bi, da su znali da mrtvačnica ne radi, Džonsovo telo iznela sa broda u Portoriku, gde bi bilo smešteno u pogrebnom zavodu.

Porodica tvrdi da je kompanija Celebrity Cruises oduzela Džonsu dostojanstvo posle smrti i da mentalna slika njegovog raspadnutog tela nikada neće nestati iz njihovog sećanja. U tužbi se takođe navodi da je bilo 37 smrtnih slučajeva na kruzeru Celebrity od 2001. godine.

 

 

Ostavite komentar