Lifestyle > Mozaik

OSUŠITE cipele MOKRE OD SNEGA kao od šale: Zašto nam ovo neko nije RANIJE REKAO

Nisu potrebni skupi sprejevi za održavanje obuće, ali ni previše truda, ovaj trik je fenomenalan

Izvor: K1info

04/04/2023 > 16:42

podeli vest:

OSUŠITE cipele MOKRE OD SNEGA kao od šale: Zašto nam ovo neko nije RANIJE REKAO
Foto: Pixabay.com


Ako je i vas, kao i putare, ovog jutra iznenadio sneg u aprilu, pa niste obuli vodootporne čizme ili cipele, otkrili smo sjajan trik kako da brzo i lako osušite obuću mokru od snega.

Nisu sve cipele i čizme vodootporne, a posle izvesnog vremena i one koje na deklaraciji imaju tu oznaku - popuste i propuste, a posebno kada padne puno baš ovakvog, mokrog snega. Većina ljudi je sigurno više puta imala problem sa mokrim čizmama, cipelama ili patikama, ali postoji jedno odlično rešenje kako da brzo i lako osušite obuću.

Generalno, kada se obuća skvasi, potrebno je puno vremena i velika toplota kako bi se osušila i mogla ponovo da se obuje. A ovaj fantastičan trik pomoći će vam da osušite cipele veoma brzo.

Dakle, nisu potrebni skupi sprejevi za održavanje obuće, ali ni previše truda – sve što vam treba jesu stare novine i vaša obuća će uskoro biti potpuno suva.

Postupak je jednostavan.

Izvadite uloške iz mokre obuće, pa je napunite zgužvanim stranicama novina – one će pokupiti vlagu. Cipele ostavite na dva-tri sata i očekujte neverovatan rezultat.

Da biste još brže mogli da obujete suvu obućue, stavite cipele pune novina pored šporeta ili grejalice. Ali pazite – ne direktno ispred izvora toplote, već sa strane, kako ne biste oštetili obuću.

Od sada, mokar sneg više nije problem. Zašto nam ovo niko nije ranije rekao?

 

Ostavite komentar