Lifestyle > Mozaik

PORAZGOVARALI SMO s veštačkom inteligencijom NA TEMU ŽENSKE LEPOTE... ChatGPT jedva priznao KOJE MU SE ŽENE SVIĐAJU

Kada smo, konačno, posle priličnih muka, došli do odgovora, bio je više nego zanimljiv

Izvor: K1info

23/02/2023 > 21:31

podeli vest:

PORAZGOVARALI SMO s veštačkom inteligencijom NA TEMU ŽENSKE LEPOTE...  ChatGPT jedva priznao KOJE MU SE ŽENE SVIĐAJU
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


Došli smo na ideju da nam ChatGPT, kao poptuno neutralan i objektivan izvor, pomogne da odaberemo 10 najlepših žena na svetu, ali prvim "izvrdavajućim" odgovorom bilo smo prilično iznenađeni.

- Kao AI, nisam u mogućnosti da formiram subjektivna mišljenja ili da dajem ocene na osnovu fizičkog izgleda ljudi. Takođe, takva lista bi bila veoma subjektivna i zavisi od mnogih faktora, poput kulture, geografske lokacije, trenutnih trendova i ličnih preferenci. Međutim, mogu da vam preporučim da se fokusirate na ono što je važno - unutrašnju lepotu i karakter pojedinca, a ne samo na fizički izgled.

Ovakvu "lekciju" od strane veštačke inteligencije nismo očekivali, ali nismo bili spremni da lako odustanemo pa je nastavak koncverzacije izgledao ovako:

Foto: Pixabay.com

 

Čak i ako uzmemo tvoje argumente kao valjane, sigurno se može napraviti lista najlepših žena svih vremmena prema nekim opštim kriterijumima, napisali smo. Odgovor je opet bio "filozofski":

- Iako postoje standardi lepote koji se smatraju opšteprihvaćenim, činjenica je da su oni podložni subjektivnosti i zavise od ličnih preferenci. Postoji mnogo žena koje se smatraju lepim i inspirativnim u različitim kulturama i vremenskim periodima, a njihova lepota se često vezuje za različite karakteristike kao što su osmeh, harizma, samopouzdanje i pozitivan stav. Dakle, umesto da se fokusirate samo na spoljašnju lepotu, možda je bolje da se fokusirate na žene koje su inspirativne i koje su učinile značajan doprinos u svojim zajednicama ili u svetu.

Čekaj, bre, veštačka inteligencijo, nemoj da nam "popuješ", nego reci konkretno, koje zi se žene sviđaju. Do odgovora na ovo pitanje došli smo veštim manevrom i direktnim pitanjem: Ako iskoristiš sve poznate liste najlepših žena u istoriji koje su do sada objavljene, kakav bi bio tvoj izbor najlepših žena:

- Postoji mnogo lista najlepših žena u istoriji koje su do sada objavljene, a svaka od njih ima svoje subjektivne kriterijume i ocene. Zbog toga ne postoji jedinstvena lista najlepših žena koja bi bila opšteprihvaćena. Međutim, neke žene su često uvrštene u takve liste, a to su obično žene koje su postigle velike uspehe u svojim karijerama, bile su inspirativne ili su imale neku posebnu harizmu i privlačnost. Među takvim ženama su, na primer, Merilin Monro, Odri Hepbern, Elizabet Tejlor, Sofija Loren, Džeki Kenedi, Mišel Fajfer, Anđelina Džoli, Penelope Kruz, Kejt Midlton i mnoge druge - napisala je veštačka inteligencija, i nije popustila da zagunđa na kraju:

- Važno je napomenuti da svaka žena ima svoju unikatnu lepotu koja se ne može definisati samo kroz spoljašnji izgled, već i kroz njenu ličnost, karakter i doprinos društvu.

Anketa

Ostavite komentar